Melbārdis/Dreiškens uzvar Latvijas ziemas olimpiādes bobsleja sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas ziemas olimpiādes bobsleja sacensībās divniekiem sestdien uzvaru izcīnīja viena no pasaules labākajām ekipāžām Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens.

Melbārdis pārstāvēja Valmieru, bet Dreiškens Gulbenes novadu un summā viņi par 0,87 sekundēm apsteidza Uģi Žaļimu un Intaru Dambi.

Trešo vietu ieņēma Oskars Ķibermanis ar Vairi Leibomu, bet ceturtais palika karjeru jau vairākus gadus noslēgušais pilots Jānis Miņins, kuru stūma Jānis Strenga.

Kā zināms, pārējās Latvijas ziemas olimpiādes sacensības risinājās pirms nedēļas, medaļu ieskaitē triumfējot Siguldas novadam, kas izcīnīja 18 ziemas olimpiādes godalgas - sešas zelta, astoņas sudraba un četras bronzas. Otrajā vietā medaļu kopvērtējumā ierindojās Rīga ar sešām zelta, četrām sudraba un piecām bronzas godalgām, savukārt pirmo trijnieku noslēdza Ventspils, kas izcīnījusi četras zelta, sešas sudraba un septiņas bronzas medaļas.

Kopumā startam Latvijas ziemas olimpiādē pieteicās 556 ziemas sporta veidu pārstāvji no 39 Latvijas novadiem un pilsētām, tajā skaitā arī Soču ziemas olimpisko spēļu sudraba medaļnieki bobslejā Melbārdis, Dreiškens un Strenga, kā arī bronzas medaļnieki kamaniņu sportā Elīza Tīruma, Andris un Juris Šici.

Lielākais dalībnieku skaits bija hokejā, kur nūjas krustoja 158 sportisti, tajā skaitā arī 37 dāmas. Daudz neatpalika arī distanču slēpošana ar 157 sportistiem, bet pirmo trijnieku noslēdza kērlings ar 90 dalībniekiem.

Latvijas trešajai ziemas olimpiādei bija jānotiek pagājušajā gadā, taču ziemai neraksturīgo laika apstākļu dēļ sacensības tika pārceltas uz šo gadu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu