«TTT Rīga» cieš neveiksmi Baltijas sieviešu basketbola līgas finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas čempionvienība «TTT Rīga» Baltijas Sieviešu basketbola līgas (BSBL) finālspēlē trešdien ar 55:63 (10:24, 19:11, 14:9, 12:19) piekāpās Baltkrievijas vienībai Minskas «Cmoki».

Maču daudz sekmīgāk iesāka «Cmoki» komanda, kas sestajā minūtē jau atradās priekšā ar 16:2, bet pēc pirmās ceturtdaļas finālturnīra saimnieces «TTT Rīga» zaudēja ar 10:24. Turpinājumā Latvijas čempiones centās lauzt cīņas gaitu. Kaut ilgstoši tas neizdevās, gūstot pēdējos sešus punktus puslaikā, mājinieces spēja pietuvoties līdz 29:35.

Arī trešajā ceturtdaļā ilgstoši tuvāk par trim punktiem «TTT Rīga» pietuvoties neizdevās, tomēr šoreiz tika gūti pēdējie septiņi punkti desmitminūtē un mājinieces jau panāca 43:44. Tomēr vadību Latvijas klubs tā arī neieguva. Kaut «TTT Rīga» vēl pietuvojās līdz 52:53, pēdējā minūte jau sākās ar četru punktu deficītu 53:57, un iesaistīties cīņā par uzvaru mājiniecēm vairs neizdevās.

Rezultatīvākā «TTT Rīga» rindās ar 14 punktiem bija Ieva Krastiņa, ar 13 punktiem piebalsoja Rūta Veidere, bet ar 12 punktiem izcēlās Anda Eibele.

Tikmēr «Cmoki» vienībā ar 13 punktiem izcēlās Viktorija Haspere.

Līdz ar to Latvijas komandas BSBL turnīrā joprojām spējušas uzvarēt vien vienu reizi, kad 1998.gadā par labāko kļuva RTU/«Klondaika».

Pirms tam spēlē par trešo vietu cita Baltkrievijas vienība Grodņas «Olimpija» ar 74:64 (15:22, 20:10, 21:14, 18:18) pieveica Kazahstānas komandu Kokšetau «Okzhetpes».

Kā zināms, «TTT Rīga» vietu finālā nodrošināja otrdien, kad pusfinālā ar rezultātu 79:65 pārspēja «Olimpija». Savukārt otrā pusfinālā «Cmoki» ar rezultātu 76:37 sagrāva «Okzhetpes».

Vietējās «TTT Rīga» basketbolistes BSBL trijniekā nu finišējušas septiņas reizes, izcīnot divas sudraba un piecas bronzas godalgas, iepriekšējo reizi uz goda pjedestāla kāpjot 2009.gadā. Savukārt «Olimpija» basketbolistes iepriekš BSBL bija triumfējušas 2013.gadā.

«Cmoki» sportistes pērn izcīnīja Baltkrievijas čempionu titulu, turklāt šogad cer titulu saglabāt. Vienība šosezon sacentās FIBA Eiropas kausa sacensībās, tomēr apakšgrupu turnīrā guva tikai vienu panākumu sešos mačos.

Baltijas līgas regulāro sezonu sāka seši klubi no Latvijas, Lietuvas, Kazahstānas un Baltkrievijas, tomēr Lietuvas vienība Kauņas «Hoptrans Sirenos» dalību sacensībās atsauca. Sākotnēji bija plānots aizvadīt arī otro posmu, kurā pirmā posma dalībkomandām pievienotos Eiropas kausa komandas Minskas «Horizont» un «Cmoki» no Baltkrievijas, tomēr tas tika atcelts.

Regulārajā sezonā «TTT Rīga» triumfēja visos astoņos mačos, gūstot pirmo vietu, bet vēl viena Latvijas komanda RSU/«Merks» ar trim panākumiem palika ceturtajā pozīcijā, finālturnīram nekvalificējoties.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu