«Ventspils» basketbolistiem pārliecinoša uzvara pirmajā BBL pusfināla spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Latvijas čempionvienība «Ventspils» pirmajā Baltijas Basketbola līgas (BBL) pusfināla spēlē trešdien ar 74:49 (24:13, 16:12, 12:13, 22:11) savā laukumā pārliecinoši pieveica Igaunijas klubu TU/«Rock».

Kaut pirmos divus punktus mačā guva viesi, nākamos desmit iemeta «Ventspils» komanda un turpinājumā vadību vairs neatdeva, mača noslēgumā pat panākot vairāk nekā 20 punktu pārsvaru.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 15 punktiem bija Kristaps Janičenoks, ar 14 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un septiņiem noteikumu pārkāpumiem izcēlās amerikānis Hārvijs Grānts, pie 13 punktiem tika Mārtiņš Meiers, bet 11 punktus iemeta Artjoms Butjankovs.

«Ventspils» komandai šajā mačā joprojām nevarēja palīdzēt amerikāņu leģionārs Trojs Bārnīss, taču laukumā atgriezās vienības kapteinis Akselis Vairogs, kurš iepriekš bija apaukstējies.

Atbildes spēle šim pusfināla duelim norisināsies 17.martā Igaunijā.

BBL izslēgšanas spēlēs komandas savā starpā tikās 2011.gada martā, un toreiz divas reizes uzvarēja «Ventspils» - 84:77 mājās un 62:61 viesos.

Vēl pagājušajā sezonā abi klubi tikās Eiropas Izaicinājuma kausa apakšgrupu turnīrā, vispirms ventspilniekiem izcīnot dramatisku uzvaru ar 66:65, bet pēc tam ciešot pārliecinošu sakāvi ar 63:81.

«Ventspils» komanda šosezon BBL regulārajā turnīrā nepiedalījās, jo spēlēja prestižajā Eiropas kausa izcīņā, bet iepriekš astotdaļfinālā tā pārvarēja Igaunijas komandas Raplas «Tyco» pretestību, bet nākamajā kārtā gana pārliecinoši divu spēļu summā ar 148:123 pieveica Somijas klubu Tamperes «Pyrinto».

Arī TU/«Rock» nepiedalījās pamatturnīrā, jo piedalījās Eiropas Izaicinājuma kausā, kurā sasniedza otro posmu. BBL izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Tartu klubs pārspēja Lietuvas vienību «Prienai», bet ceturtdaļfinālā aizlika kāju priekšā Latvijas klubam «Liepāja»/«Triobet», divu spēļu summā ļoti dramatiskā cīņā uzvarot ar 128:120.

Otrs BBL pusfināla duelis starp divām Lietuvas komandām tiks uzsākts ceturtdien - tajā spēkiem mērosies pašreizējā BBL čempionvienība «Šiauliai» un Utenas «Juventus».

Arī pusfinālā un finālā dueļu uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā.

Sacensībās šosezon piedalījās 22 klubi no piecām valstīm, tomēr šī gada sākumā finansiālu iemeslu dēļ dalību atsauca Krievijas vienība Maskavas «Dinamo». Šīs komandas rezultātus BBL vadība nolēma anulēt.

Kā zināms, ceturtdaļfinālu nepārvarēja Latvijas klubs «Liepāja»/«Triobet», kamēr astotdaļfināla barjera par augustu bija «Jēkabpils», «Barons»/LDz un «Valmiera» komandām, bet «Jūrmala»/«Fēnikss» nespēja izkļūt no apakšgrupas.

Turnīrā šosezon nepiedalās ne tikai Lietuvas slavenākie klubi Viļņas «Lietuvos rytas» un Kauņas «Žalgiris», bet arī Klaipēdas «Neptunas» komanda, kas debitēja ULEB Eirolīgā, un Latvijas vicečempione «VEF Rīga».

Pirms sezonas Liepājā risinājās «Olybet» BBL kausa izcīņas turnīrs, kurā «Liepāja»/«Triobet» kļuva par otro šajās sacensībās uzvarējušo Latvijas klubu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu