Ministru prezidente slavē mūsu olimpiešu sasniegumus (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sveicot Latvijas olimpiskās komandas dalībniekus ar veiksmīgo startu ziemas olimpiskajās spēlēs, Ministru prezidente Laimdota Straujuma pateicās par to, ka sportisti ir parādījuši, ka Latvija arī ir lielvalsts.

«Jūs esat pasaulei parādījuši, ka mazā Latvija var un ka Latvija ir lielvalsts,» pauda Straujuma. Viņa uzsvēra, ka olimpiskā komanda ir izcīnījusi labākos panākumus olimpiskajās spēlēs Latvijas vēsturē.

Lai arī darba dēļ valdības vadītājai nesanāca vērot visus Latvijas komandas startus, tomēr kamaniņu sporta, bobsleja un hokeja sacensībām viņa sekoja. «Tās bija neaprakstāmas sajūtas, kad Latvijas karogs stāvēja kopā ar divu lielvalstu karogiem,» atzina Straujuma, uzsverot Oskara Melbārža bobsleja četrinieka iegūto sudraba godalgu.

«Paldies, ka varam būt lepni par mūsu valsti un jums,» uzrunas noslēgumā sacīja valdības vadītāja. Viņa arī apliecināja, ka sportistiem par veiksmīgo startu tiks naudas prēmijas.

Arī Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis pieminēja finansējumu sportam, norādot, ka laikā, kad valstī budžeta apjomi palielinās, finansējums būtu jāpalielina arī sporta nozarei, atgriežoties pie pirmskrīzes līmeņa.

Pateicoties valdības vadītājai par atbalstu, Latvijas bobsleja komanda viņai dāvināja bobslejista Oskara Ķibermaņa ķiveri ar sportistu autogrāfiem.

Par prēmiju piešķiršanu olimpiešiem Latvijas Nacionālā sporta padome lems 5.martā, savukārt valdība jautājumu skatīs 11.martā.

Skeletonists Martins Dukurs izcīnīja sudraba medaļu, pie sudraba godalgas tika arī Oskara Melbārža bobsleja ekipāža četriniekos, bet pie bronzas medaļām kamaniņu divnieks Andris un Juris Šici, kā arī Latvijas kamaniņu komanda stafetē - abi Šici, Elīza Tīruma un Mārtiņš Rubenis.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu