Krievijas vieglatlēti izcīna visvairāk zelta medaļu EČ telpās

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas vieglatlēti izcīnīja visvairāk zelta medaļu Eiropas čempionātā (EČ) vieglatlētikā telpās, kas svētdien noslēdzās Čehijas galvaspilsētā Prāgā.

Krievijas sportisti tika pie sešām uzvarām, kā arī izcīnīja divas sudraba medaļas. Par medaļām bagātāko komandu kļuva Lielbritānija, kuras sportistu rēķinā bija deviņas medaļas - divas zelta, četras sudraba un trīs bronzas.

Septiņas medaļas ieguva Polija - vienu zelta, divas sudraba un četras zelta, pa sešām saņēma mājinieki - Čehijas sportisti un Vācijas vieglatlēti, bet piecas medaļas bija Francijas sportistu pūrā, no tām trīs zelta, kas bija otrs labākais rādītājs aiz Krievijas.

Pie zelta medaļām tika 16 valstu pārstāvji, bet pie kaut vienas godalgas tika 24 valstu sportisti.

Sacensību pēdējā dienā, kad tika sadalīti medaļu komplekti, zelta godalgas izcīnīja Selīna Būhela no Šveices (2:01,95) un Marcins Levandovskis no Polijas (1:46,67) 800 metru skrējienos, Daņils Ciplakovs no Krievijas augstlēkšanā (2,31), viņa tautietis Iļja Škurenjovs septiņcīņā (6353), kā arī Sifana Hasana no Nīderlandes 1500 metru skrējienā sievietēm (4:09,04) un čehs Jakubs Holuša šajā pašā distancē vīriešiem (3:37,68).

Kārtslēkšanā un trīssoļlēkšanā sievietēm uzvarēja Krievijas sportistes Anželika Sidorova (4,80) un Jekaterina Koņeva (14,69), bet 60 metru sprintā sievietēm pirmā bija Dafne Šipersa no Nīderlandes (7,05) un Ričards Kiltijs no Lielbritānijas (6,51).

Savukārt 4x400 metru stafetēs uzvarēja Francijas skrējējas (3:31,61) un Beļģijas skrējējas (3:02,87).

Latvijas vieglatlētu labākais rezultāts bija Aigas Grabustes izcīnītā 8. vieta tāllēkšanā.

Pārējiem desmit Latvijas vieglatlētiem finālsacensībās iekļūt neizdevās. Kārtslēkšanā 11. rezultātu uzrādīja Mareks Ārents, bet 19. vietā bija Kārlis Pujāts. Augstlēcēja Madara Onužāne ieguva 21. vietu, 800 metru skrējienā - 28. vietu Pauls Ārents, 31. vietu Kristaps Valters un 34. vietu Renārs Stepiņš, bet Jānis Baltušs 400 metros palika 30. vietā.

Dmitrijs Jurkevičs 1500 metru distancē ar jaunu Latvijas rekordu izcīnīja 12. vietu, bet Elvijs Misāns tāllēkšanā un Māris Urtāns lodes grūšanā palika bez rezultāta un ieņemtās vietas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu