Tīruma un Rozītis kļūst par Latvijas III ziemas olimpiādes čempioniem

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Elīza Tīruma un Riks Kristens Rozītis svētdien Siguldā kļuva par Latvijas III ziemas olimpiādes čempioniem kamaniņu braukšanā.

Siguldas novadu pārstāvošā Tīruma trīs braucienu summā finišēja pēc divām minūtēm un 8,123 sekundēm. Otro vietu izcīnīja vēl viena siguldiete - Ulla Zirne, kuras rezultāts bija 2:09,121 sekundes, bet trešā palika Saulkrastu novada sportiste Kendija Aparjode ar rezultātu 2:10,106 sekundes.

Vīriešu sacensībās Rozītis trīs braucienus veica divās minūtēs un 27,974 sekundēs. Otrais palika vēl viens Siguldas novada braucējs - Artūrs Dārznieks ar rezultātu 2:28,017, bet trešais bija Kristers Aparjods no Saulkrastu novada ar rezultātu 2:29,264 sekundes.

Neveiksme piemeklēja līderi pēc sacensību pirmās dienas diviem braucieniem Ināru Kivlenieku, kurš trešdien piedzīvoja kritienu un izstājās, salaužot savu kamanu ragus, informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācijā.

Sākotnēji bija plānots, ka sacensībās notiks četri braucieni, taču tehnisku problēmu dēļ ar laika mērīšanas ierīci ceturtais brauciens tika atcelts.

Sestdien par Latvijas III ziemas olimpiādes čempioniem divniekos kļuva siguldieši Andris un Juris Šici, kuri aiz sevis atstāja Oskaru Gudramoviču/Pēteri Kalniņu no Sējas novada un Kārli Krišu Matuzeli/Kristenu Putinu no Rīgas pilsētas/Ropažu novada.

Latvijas III ziemas olimpiāde, kas ir augstākā līmeņa kompleksais sporta pasākums Latvijā, noslēgsies svētdien. Sacensībās piedalās 556 ziemas sporta veidu pārstāvji no 39 Latvijas novadiem un pilsētām.

Olimpiāde notiek reizi četros gados. Līdz šim visas Latvijas ziemas olimpiādes (2005. un 2010. gadā) norisinājušās Siguldā. Latvijas III ziemas olimpiādei bija jānotiek pagājušajā gadā, taču ziemai neraksturīgo laika apstākļu dēļ sacensības pārcela uz 2015. gadu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu