Sprukta piespēle palīdz «Lokomotiv» tikt pie svarīgas uzvaras

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas izlases uzbrucējs Jānis Sprukts trešdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, palīdzot viņa un Miķeļa Rēdliha pārstāvētājai Jaroslavļas «Lokomotiv» tikt pie svarīgas uzvaras.

«Lokomotiv» savā laukumā ar 5:3 (0:1, 3:1, 2:1) pieveica Jekaterinburgas «Avtomobilist».

Mača gaitā Jaroslavļas vienība bija pamanījusies nonākt iedzinējos ar 0:2, taču otrajā trešdaļā «Lokomotiv» panāca izlīdzinājumu, turklāt spēles 35.minūtē kanādietis ar Baltkrievijas pasi Džefs Plets pēc Jāņa Sprukta piespēles jau izvirzīja vadībā mājiniekus. Vēl noslēdzošajā periodā «Avtomobilist» izlīdzināja dueļa rezultātu, taču pēc tam «Lokomotiv» guva vēl divus vārtus, turklāt piekto ripu Jegors Averins tukšos vārtos raidīja cīņas pēdējā sekundē.

Sprukts un Rēdlihs šo maču aizvadīja Jaroslavļas komandas pirmajā uzbrucēju virknējumā.

Sprukts šajā mačā laukumā pavadīja tieši 16 minūtes, metienus pa vārtiem neizdarot. Latvietis uzvarēja deviņos no 15 iemetieniem un veica divus spēka paņēmienus.

Šosezon aizvadītās 11 spēlēs Sprukts izcēlies ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr Rēdlihs cīņā pret «Avtomobilist» laukumā pavadīja 14 minūtes un 25 sekundes, četras reizes nesekmīgi apdraudot pretinieku vārtus. Uzbrucējam šajā mačā arī viens veikts spēka paņēmiens.

Kā zināms, Sprukts un Rēdlihs aizstāvēja Latvijas izlases godu Soču olimpiskajās spēlēs.

Jau vēstīts, ka ar uzvarām dalību KHL regulārajā čempionātā trešdien atsāka arī iepriekšējo divu sezonu sacensību čempionvienība Maskavas «Dinamo» ar latviešu uzbrucēju Mārtiņu Karsumu ierindā, aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas «Salavat Julajev» komanda, kā arī Podoļskas «Vitjaz» vienība, kuras rindās atgriezies latviešu izcelsmes uzbrucējs Ainārs Podziņš.

Maskavas klubs, kuru trenē Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, ar rezultātu 5:3 (0:0, 2:2, 3:1) izbraukumā uzveica Čeļabinskas «Traktor» komandu un gandrīz jau nodrošināja sev pirmo vietu Rietumu konferences noslēgumā.

Pēc divām trešdaļām rezultāts bija neizšķirts 2:2, bet otrās trešdaļas pirmajās piecās minūtēs divus vārtus viesiem guva Aleksandrs Rjazancevs un Aleksejs Cvetkovs, kas ļāva tikt pie panākuma.

Karsums šoreiz laukumā pavadīja 13 minūtes un 52 sekundes, kuru laikā ar rezultativitāti neizcēlās, sevi apliecinot vien ar uzvaru vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās.

Tikmēr «Salavat Julajev» savā laukumā ar rezultātu 2:1 (0:1, 1:0, 0:0, 1:0) pagarinājumā pieveica savu sīvāko konkurenti kopvērtējumā Ņižņijnovgorodas «Torpedo», kuru trenē latviešu speciālists Pēteris Skudra.

Uzvaras vārtus pagarinājuma otrajā minūtē guva Dmitrijs Makarovs.

Latvijas olimpietis Kulda nospēlēja 24 minūtes un 43 sekundes, kas bija pārliecinoši ilgākais laiks visā mačā. Latvijas aizsargs izcēlās ar vienu metienu pa vārtiem un tikpat spēka paņēmieniem.

Savukārt Podziņš, aizvadot pirmo maču KHL kopš septembra spēles Rīgā ar vietējo «Dinamo» komandu, palīdzēja «Vitjaz» ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) izbraukumā negaidīti pieveikt Austrumu konferences līdervienību Magņitogorskas «Metallurg».

Pa vieniem vārtiem šajā cīņā guva Vjačeslavs Soloduhins un Georgijs Berdjukovs.

Podziņš laukumā pavadīja trīs minūtes un 59 sekundes, spēles tiešsaistes protokolā ar ievērības cienīgām darbībām neizceļoties.

KHL Rietumu konferences kopvērtējuma līderei Maskavas «Dinamo» tagad ir 108 punkti 51 spēlē, kas ļauj par desmit punktiem apsteigt Sanktpēterburgas SKA. Lai garantētu panākumu konferencē, Maskavas klubam vēl nepieciešams tikt vien pie viena panākuma.

Pa 90 punktiem 50 spēlēs ir aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētajai Ukrainas komandai Doņeckas «Donbass» un Prāgas «Lev» vienībai no Čehijas, kurām trīs punktus zaudē Latvijas komanda Rīgas «Dinamo». Savukārt astotajā vietā atrodas «Lokomotiv», kas 51 mačā tikusi pie 75 punktiem, par četriem punktiem apsteidzot Čerepovecas «Severstaļ».

Tikmēr «Vitjaz» ar 58 punktiem 51 spēlē ir konferences 12.vietā un vairs nepretendē uz iekļūšanu izslēgšanas cīņās.

Austrumu konferences līdere ar 100 punktiem 51 spēlē joprojām ir Magņitogorskas «Metallurg» komanda, kas par sešiem punktiem apsteidz Kazahstānas vienību Astanas «Baris», bet «Salavat Julajev» un «Torpedo» kontā tagad ir pa 88 punktiem, kas vienībām dod attiecīgi ceturto un piekto pozīciju.

KHL čempionāts trešdien atsākas pēc gandrīz mēnesi ilga pārtraukuma saistībā ar Soču olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu