Misānam un Urtānam neveiksmīgs sniegums Eiropas vieglatlētikas čempionātā telpās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latviešu tāllēcējs Elvijs Misāns un lodes grūdējs Māris Urtāns ceturtdien nespēja tikt pie ieskaitītiem rezultātiem Čehijas galvaspilsētā Prāgā notiekošā Eiropas čempionāta vieglatlētikā telpās kvalifikācijas sacensībās.

Līdz ar to Misānam sacensības ir noslēgušās jau pirms to oficiālās atklāšanas, kas iecerēta piektdien.

Katrs no trim Misāna lēcieniem bija nesekmīgs, bet par kvalifikācijas sacensību uzvarētāju kļuva Zviedrijas tāllēcējs Mihels Tūrness, kurš aizlēca 7,97 metrus tālu.

Lai kvalificētos finālsacensībām, bija jālec vismaz astoņu metru tālumā vai jāiekļūst starp astoņiem labākajiem sportistiem.

Kopumā tāllēkšanas kvalifikācijā piedalījās 24 sportisti, bet Misāns bija vienīgais, kurš netika pie ieskaitīta rezultāta.

Ceturtdien tika aizvadītas arī kvalifikācijas sacensības lodes grūdējiem, taču Urtānam tās bija neveiksmīgas - nevienā no trim viņa mēģinājumiem lode nesasniedza gana tālu atzīmi, tāpēc latvietis labāk izvēlējās savus raidījumus neieskaitīt.

Kopumā lodes grūšanas kvalifikācijas sacensībās piedalījās 33 sportisti.

Lai kvalificētos finālsacensībām, lode bija jāgrūž vismaz 20,55 metrus tālu vai jāiekļūst starp labākajiem astoņiem sportistiem.

Finālsacensības tāllēkšanā un lodes grūšanā norisināsies piektdien.

Čempionāts oficiāli ritēs no piektdienas līdz svētdienai, un Latviju tajā pārstāvēs 11 sportisti.

Eiropas čempionāta normatīvus bija izpildījuši tāllēcēji Aiga Grabuste un Elvijs Misāns, lodes grūdējs Māris Urtāns, kārtslēcējs Mareks Ārents un 800 metru skrējējs Renārs Stepiņš, bet skrējēju Dmitriju Jurkeviču, kurš piedalīsies 1500 metru distancē, Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS) dalībnieku vidū apstiprināja, jo uzskata viņu par gana augsta līmeņa sportistu, kurš Eiropas čempionātā varētu uzrādīt atzīstamu rezultātu.

Papildus šiem sešiem sportistiem Eiropas čempionātā startēs vēl pieci vieglatlēti, kuri bija izteikuši gatavību doties uz Eiropas čempionātu par saviem līdzekļiem, - augstlēcēja Madara Onužāne un ASV studējošais kārtslēcējs Kārlis Pujāts, kā arī skrējēji Jānis Baltušs (200 metri), Pauls Ārents un Kristaps Valters (abi - 800 metri).

Latvijas 11 vieglatlētu delegācija būs visplašākā Eiropas čempionātu vēsturē kopš 1992.gada. Iepriekš pieckārt (1992., 1996., 1998., 2007. un 2013.gadā) Latviju pārstāvējuši pa astoņiem vieglatlētiem.

Pērn notikušajā pasaules čempionātā telpās Latviju pārstāvēja vienīgi tāllēcēja Lauma Grīva, kura izcīnīja 12.vietu, bet iepriekšējās Eiropas meistarsacīkstēs pirms diviem gadiem sekmīgākos rezultātus sasniedza Misāns un Poļina Jeļizarova 3000 metru distancē, kuri guva astotās vietas.

Pēdējais no Latvijas sportistiem, kurš Eiropas čempionātā telpās ticis pie kādas no godalgām, ir barjersprinteris Staņislavs Olijars, kurš 2002.gadā kļuva par bronzas laureātu, bet pirms tam, 2000.gadā, viņš izcīnīja zeltu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu