Pavlovs noteikti saņems diskvalifikāciju, šobrīd spēlēt nedrīkstot (53)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Latvijas izlases hokejists Vitālijs Pavlovs, kurš Soču olimpiskajās spēlēs tika pieķerts dopinga lietošanā, līdz Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) lēmumam nevarēs palīdzēt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandai Rīgas «Dinamo», sarunā ar TVNET atklāja Latvijas hokeja valstsvienības ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks.

«Man ir ļoti grūti komentēt šo situāciju. Šī ir pirmā reize, kad Latvijas Hokeja federācija (LHF) saskārusies ar šādu gadījumu,» atzina Baldonieks. «Mēs visi bijām ļoti negatīvi pārsteigti par Vitālija pozitīvām dopinga analīzēm. Aizvadījām patiešām lielisku hokeja turnīru, bet tagad uz mums krīt šāda ēna.»

LHF darbinieks personīgi uzskata, ka Pavlovs apzināti nav lietojis aizliegto preparātu, taču likuma nezināšana neatbrīvo no atbildības.

«Domāju, ka diskvalifikācija noteikti sekos, jautājums tikai, cik liela.

Cik es saprotu, Vitālijs nevar doties laukumā, līdz IIHF nav pieņēmusi oficiālu lēmu.»

«Mūs olimpiādē pārbaudīja vismaz desmit reizes. Nedomāju, ka mūsdienās kāds varētu būt tik naivs un cerēt, ka viņu nepieķers. Kā jau teicu, šī ir pirmā šāda veida pieredze, tādēļ man ir grūti sniegt plašu komentāru,» sacīja Baldonieks.

24 gadus vecajam Pavlovam šobrīd draud diskvalifikācija līdz pat diviem gadiem. Ja IIHF nolems sodīt Latvijas hokejistu, tad Pavlova vienīgā cerība ir doties spēlēt uz Ziemeļameriku, uz kuru šis sods neattiecas.

Atgādināsim, ka Pavlova A un B provju analīzēs atrasts aizliegtais stimulants metileksanamīns. Šo līdzekli izmanto, lai atjaunotu organisma darbaspējas un regulētu ķermeņa masu.

Šīs sezonas 50 KHL mačos Pavlovs guvis 6 vārtus un izdarījis 8 astoņas rezultatīvas piespēles partneriem.

Komentāri (53)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu