Zviedrijas hokeja izlase cīnīsies par olimpisko zeltu (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Uzvaru olimpiskā hokeja turnīra pirmajā pusfināla spēlē piektdien izcīnīja Zviedrijas valstsvienība, kas ar rezultātu 2:1 pārspēja Somijas izlasi.

Vairākas lieliskas iespējas atklāt mača rezultātu bija Somijas izlasei, tomēr pārliecinošs vārtos bija Henriks Lundkvists. Pirmā perioda 13.minūtē zviedri palika divu vīru mazākumā. Skaitliskajā pārsvarā somu pieredzējušajam uzbrucējam Tēmu Selanē bija teicama iespēja gūt vārtus, taču viņa raidīto metienu špagatā atvairīja Lundkvists.

Rezultātu somi atklāja cīņas 26.sekundē, kad no asa leņķa Olli Jokinens ripu raidīja starp Zviedrijas izlases vārtsarga kājsargiem. Sākotnēji tiesneši šo vārtu guvumu neieskatīja, tomēr pēc video atkārtojuma noskatīšanās nolēma, ka šis metiens jāieskaita. Nepilnas piecas minūtes vēlāk Zviedrija izmantoja somu kļūdu un panāca neizšķirtu 1:1.

Pirmo reizi vadībā zviedri izvirzījās nepilnas četras minūtes līdz otrās trešdaļas beigām. Ar spēcīgu metienu no zilās līnijas vairākumā izcēlās aizsargs Ēriks Karlsons. Otrā perioda pēdējās minūtēs aktīvāki bija zviedri, tomēr rezultāts palika nemainīgs.

Trešās trešdaļas sākums tika aizvadīts visai piesardzīgi un rezultāts palika nemainīgs. Turpinājumā Zviedrija pārgāja uz spēli no savas aizsardzības, spēlējot tikai uz pretuzbrukumiem. Minūti līdz pamatlaika beigām Somijas izlase nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču vārti netika gūti un Zviedrija svinēja panākumu.

Vārtu guvēji: 1:0 Olli Jokinens (Vatanens, 26:17), 1:1 Luī Ēriksons (Dž.Ēriksons, Bekstrēms) (31:39), 2:1 Ēriks Karlsons (Stīns, Sedīns) (36:26, vair.).

Zviedrijas hokejisti svētdien finālā spēkosies ar Kanādas un ASV dueļa spēcīgāko izlasi. Savukārt Somija sestdien aizvadīs maču par bronzas medaļām.

Otrs pusfināla mačs šodien norisināsies plkst. 19:00 pēc Latvijas laika.

Ceturtdaļfinālā Somijas izlase ar 3:1 sarūgtināja mājinieci Krieviju, bet Zviedrija samērā pārliecinoši ar 5:0 apspēlēja Slovēnijas hokejistus.

Pirms četriem gadiem Vankūveras olimpiskajās spēlēs triumfēja Kanādas izlase, aiz sevis atstājot ASV un Somiju.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu