Latvijas Ziemas olimpiāde pārcelta uz nākamo gadu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ziemai neraksturīgo laika apstākļu dēļ Latvijas III Ziemas olimpiādes organizatori – Siguldas novada pašvaldība un Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) ir nolēmusi Ziemas olimpiādi šajā gadā nerīkot un to pārcelt uz nākamā gada 6. – 8. martu, TVNET informē LOK preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters.

Latvijā šajā ziemā valda gadalaikam neraksturīgi laika apstākļi, tāpēc daļu no sportistu treniņiem nepieciešamās infrastruktūras nav iespējams nodrošināt atbilstošā kvalitātē, līdz ar to Latvijas sportistiem ir liegta iespēja kvalitatīvi sagatavoties olimpiādei. Tāpat, ņemot vērā esošos un paredzamos laika apstākļus, olimpiādes norisei nepieciešamo ziemas sporta veidu trašu kvalitāti nav iespējams nodrošināt visaugstākajā līmenī.

Siguldas novada pašvaldība saglabā tiesības organizēt Latvijas III Ziemas olimpiādi, sadarbojoties ar citām pašvaldībām un sporta bāzēm, tāpēc atkārtots konkurss «Par tiesībām rīkot Latvijas III Ziemas olimpiādi» no LOK puses netiks rīkots.

2013.gada oktobrī LOK Izpildkomitejas sēdē tika apstiprināts, ka Latvijas III Ziemas olimpiāde 2014.gada 7. – 9. martā notiks Siguldā. Ziemas olimpiādē piedalās Latvijas pilsētu un novadu komandas, kā arī visi labākie un spēcīgākie ziemas sporta veidu pārstāvji, tajā skaitā olimpieši, kas startējuši arī Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs. Tika plānots, ka olimpiādē varētu piedalīties ap 600 Latvijas sportistu.

Siguldas novada pašvaldība un Latvijas Olimpiskā komiteja pateicas Latvijas III Ziemas olimpiādes sadarbības partneriem – Valmieras pilsētas pašvaldībai, Ventspils pilsētas pašvaldībai, Tukuma novada pašvaldībai un SIA «Tukuma ledus halle», Cēsu novada pašvaldībai, Priekuļu novada pašvaldībai un Latvijas Slēpošanas savienībai. Ar sadarbības partneriem, organizējot Latvijas III Ziemas olimpiādi, sadarbība tiks turpināta arī 2015.gadā.

Latvijas olimpiāde ir augstākā līmeņa kompleksais sporta pasākums Latvijā, kurā noskaidro labākos Latvijas sportistus. Olimpiāde notiek reizi četros gados. Līdz šim Siguldā Latvijas Ziemas olimpiādes norisinājušās 2005. gadā un 2010. gadā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu