Rīgā atgriezušies mūsu hokejisti (133)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas nacionālā hokeja komanda ar reisu Soči - Maskava - Rīga ceturtdien pl. 09.59 ieradās Latvijā. Mūsu valstsvienības dalībniekus lidostā Rīga sagaida ģimenes locekļi, draugi un kvēlākie sporta līdzjutēji.

Pulksten 10 lidostas sagaidīšanas vestibilā pulcējās aptuveni 100 cilvēku, kuriem pievienojās arvien jauni sagaidītāji, novēroja portāls TVNET. Kopumā lidostā pulcējās ap 300 sagaidītāju ar bungām, karogiem, ziediem un gavilēm. Ierodoties komandas dalībniekiem, lidostas vestibils bija gandrīz aizpildīts.

Ļoti daudz līdzjutēju izmantoja iespēju nofotografēties ar hokejistiem un palūgt autogrāfu.

Pirmais pēc ielidošanas Rīgā pie sagaidītājiem izgāja Latvijas izlases ilggadējais ārsts Jānis Kvēps, bet pirmais no hokejistiem izsoļoja aizsargs Krišjānis Rēdlihs. Katru no iznākušajiem sveica ar lielām gavilēm, fonā bez mitas skanot: «Latvija, Latvija!» Uzbrucējs Miks Indrašis pie līdzjutējiem izgāja, pamatīgi klibodams.

«Šis bija labākais izlases sniegums olimpiskajās spēlēs. Līdzjutēji to novērtē,» savā uzrunā sacīja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis.

Īsi pirms hokeja izlase ierašanās
Īsi pirms hokeja izlase ierašanās Foto: TVNET

Starptautiskā lidosta «Rīga» hokeja līdzjutējiem, kuri vēlas apsveikt olimpiešus, nodrošina bezmaksas autostāvvietas. Bezmaksas stāvvietas pieejamas no aptuveni plkst. 10 līdz plkst. 11.

Gudļevskis, Girgensons un Nolans devušies uz Ziemeļameriku

Ar komandu uz Latviju nelidoja vārtsargs Kristers Gudļevskis, uzbrucējs Zemgus Girgensons un galvenais treneris Teds Nolans, kuri ar čārterreisu no Sočiem devušies uz Ziemeļameriku. Kopā ar viņiem vienā lidmašīnā ir Krievijas hokeja superzvaigznes Aleksandrs Ovečkins, Jevgeņijs Malkinu un čehu leģenda Jaromīrs Jāgrs.

«Trūkst vārdu, lai pateiktu ko puiši paveica, ar kādu atdevi viņi cīnījās. Paldies visiem par atbalstu,» lidostā teica Latvijas izlases kapteinis Sandis Ozoliņš.

«Mēs izdarījām visu, ko varējām. Ja mums uzsmaidītu vēl mazliet veiksme, tad, iespējams, būtu vēl tur. Visi gāja uz ledus un darīja smagu darbu. Pirmās trīs spēles mūs saliedēja un kvalifikācijas mačā pret Šveici radās ticība. Bija sāpīgi, ka netikām tālāk, bet čaļi izdarīja visu iespējamo. Prieks, ka mēs ar savu darbu esam sagādājuši prieku cilvēkiem šeit,» pēc ierašanās Latvijā sacīja Kaspars Daugaviņš, kurš rotavīrusa dēļ bija spiests izlaist cīņu ar Kanādu.

Trešdien mūsu komanda Soču olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā, varonīgi cīnoties pret Vankūveras olimpisko spēļu čempioni, ar rezultātu 1:2 cienīgi piekāpās turnīra galvenajai favorītei Kanādai.

Masaļskis pateicas par atbalstu

«Mēs negaidījām tādu sagaidīšanu. Protams, ir patīkami un visiem paldies,» sarunā LTV teica vārtsargs Edgars Masaļskis. «Ar katru spēli mēs uzlabojām savu sniegumu, tās pakārtojās viena otrai.»

Olimpisko spēļu pirmajā astotniekā latvieši iekļuva pirmo reizi vēsturē. Turnīra galīgajā vērtējumā mūsējie ierindojas astotajā vietā.

Puiši cīnījās cits par citu

«Protams, emocijas ir sakāpinātas. Mūsu spēks bija vienā veselā, un mēs nedalījām, kurš iemet vai kurš ielaiž.

Prieks un lepnums ir būt daļai no šā kolektīva.

Svaigā atmiņā ir spēle pret Kanādu, bet gribu atzīmēt uzvarēto spēli. Pēc spēles ar Kanādu steidzāmies pie savām komandām, kas ir ģimenes,» pastāstīja Lauris Dārziņš.

Latvijas izlase grupu turnīrā piedzīvoja trīs zaudējumus, ar 0:1 vien pēdējās sekundēs piekāpjoties pasaules vicečempioniem Šveicei, ar 2:4 zaudējot Čehijai un ar 3:5 atzīstot pasaules čempionvienības Zviedrijas pārākumu. Latvieši savā grupā ieņēma pēdējo, ceturto, vietu, bet «play-off» kārtas mačā vēlreiz tikās ar Šveici, gūstot panākumu ar 3:1 un izcīnot savu pirmo uzvaru olimpisko spēļu mačā kopš 2002.gada.

Latvijas izlase Sočos piedalījās ceturtajā Olimpiādē pēc kārtas. Kvalifikācijas turnīrā pērn tā ar 6:2 pieveica Lielbritāniju, ar 3:2 pārspēja Kazahstānu, bet pēdējā mačā pamatlaikā cīnījās neizšķirti ar Franciju, kas bija pietiekami nozīmīgā mērķa sasniegšanai. Toreiz pirms kvalifikācijas turnīra Latvijas izlasē atgriezās Sandis Ozoliņš, kurš par aiziešanu no valstsvienības bija paziņojis pēc neveiksmīgās 2006.gada Olimpiādes. Tieši Latvijas vecākais olimpietis Ozoliņš arī nesa karogu Soču olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, kā arī tika iecelts izlases kapteiņa kārtā.

Latvijas hokeja valstsvienība Soču olimpiskajās spēlēs: Kristers Gudļevskis (Sirakjūsas «Crunch», AHL), Ervīns Muštukovs («Esbjerg», Dānija), Edgars Masaļskis («Poprad», Slovākija), Sandis Ozoliņš, Arvīds Reķis, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, Lauris Dārziņš (visi - Rīgas «Dinamo», KHL), Oskars Bārtulis (Doņeckas «Donbass», KHL), Artūrs Kulda (Ufas «Salavat Julajev», KHL), Ralfs Freibergs (Boulinggrīnas «Falcons», NCAA), Miks Indrašis, Mārtiņš Cipulis, Vitālijs Pavlovs (visi - Rīgas «Dinamo»), Mārtiņš Karsums (Maskavas «Dinamo», KHL), Miķelis Rēdlihs, Jānis Sprukts (abi - Jaroslavļas «Lokomotiv», KHL), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes «ZSC Lions», Šveice), Kaspars Daugaviņš (Ženēvas «Servette», Šveice), Herberts Vasiļjevs (Krēfeldes «Pinguine», Vācija), Koba Jass (Liberecas «Bili Tygri», Čehija), Juris Štāls («Poprad», Slovākija), Armands Bērziņš (Atirau «Beibaris», Kazahstāna), Zemgus Girgensons (Bufalo «Sabres», NHL).

Komentāri (133)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu