Latvijā atgriezusies skeletona komanda un vicečempions M.Dukurs (98)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar plkst. 21:00 Latvijā no Soču olimpiskajām spēlēm atgriezās mūsu skeletona komanda un sudraba medaļas ieguvējs Martins Dukurs. Lidostā viņus sagaidīja ģimenes locekļi un kaislīgākie līdzjutēji. Kopā ar sudraba medaļnieku Latvijā atgriezās visa skeletona komanda - Tomass Dukurs un Lelde Priedulēna, kā arī treneri Dainis Dukurs, Mihails Arhipovs un Mareks Mezencevs.

Kā novēroja portāls TVNET, uz šo sagaidīšanu bija ieradušies aptuveni 100 cilvēku. Tomēr atmosfēra un gaisotne bija patiesi jauka un sirsnīga.

Arī šoreiz cilvēki lidostas vestibilā Martinam un Tomasam Dukuriem uzgavilēja: malači, malači, malači!

Sagaidīšanas zālē skeletonistu komanda iesoļoja ugunsdzēsēju orķestra pavadījumā. Svinīgo pasākumu arī šoreiz vadīja bijušais olimpietis, spēkavīrs Raimonds Bergmanis.

«Liels paldies, ka atnācāt. Jūtos ļoti pagodināts. Taču aiz manis stāv milzīga komanda, kas paveikusi lielisku darbu. Ik viens varētu vēlēties šādu cilvēkus sev apkārt, tā ir mūsu bagātība,»

sacīja divkārtējais olimpiskais sudraba medaļas ieguvējs.

Savukārt T.Dukurs, kurš Sočos izcīnīja 4.vietu, pateica lielu paldies cilvēkiem par labajiem vārdiem un atbalstu. «Liels, liels paldies. Saņēmu daudz uzmundrinošu vēstuļu. Domāju, ka arī nākamos četrus gadus strādāšu kopā ar šo komandu.»

Cilvēku pūlis sagaida skeletonistus
Cilvēku pūlis sagaida skeletonistus Foto: Edgars Kalmēns, TVNET

Uzrunas sportistiem teica arī izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete.

Skeletona komandas sagaidīšanas pasākums šovakar paredzēts arī viņu dzimtajā pilsētā Siguldā.

Sportisti tiks sagaidīti ar plakātiem, valsts karogiem un īpaši veidotu slavas aleju. Par godu olimpiešiem uzstāsies grupa «Dzelzs vilks» un būs uguņošana.

Tāpat kopā ar skeletonistiem Latvijā pirmdien atgriezās arī distanču slēpotāja Inga Dauškāne un ātrslidotāja Haralds Silova treneris Edvīns Silovs.

Dukuru ģimene Siguldā
Dukuru ģimene Siguldā Foto: Siguldietes foto
Skeletonistu sagaidīšana Siguldā
Skeletonistu sagaidīšana Siguldā Foto: Siguldietes foto

Šī jau ir Latvijas veiksmīgākā ziemas Olimpiāde. Iepriekš Vankūverā tika izcīnītas divas sudraba medaļas, to skaitā arī M.Dukuram, bet Sočos jau iegūts viens sudrabs un divas bronzas.

Komentāri (98)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu