Valsts prezidents Sočos uzturējās par valsts līdzekļiem (177)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Latvijas valsts prezidenta Andra Bērziņa uzturēšanos Sočos Olimpiskajās spēlēs apmaksā valsts, norāda Valsts kanceleja. Tika apmaksāts prezidenta lidojums turp un atpakaļ, viesnīca, un tika piešķirta komandējuma nauda.

Latvijas Valsts kanceleja apgalvo, ka Andra Bērziņa vizīte Sočos ir oficiāla, tāpēc par to maksās valsts. Prezidents Sočos atradās trīs dienas: no dienas pirms Olimpiādes atklāšanas līdz svētdienai. Tiks apmaksāts lidojums uz Olimpiādi un atpakaļ, viesnīca, ko īpaši apsargāja, un komandējuma nauda 20 Ls dienā.

Rēķinu Latvijas kanceleja samaksās, saņemot to no Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK). Tomēr LOK preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters apgalvo, ka rēķinu paši saņems tikai pēc olimpiādes, tāpēc rēķina summu vēl nezinot. Viņš stāsta, ka viesnīca, kurā dzīvoja Latvijas prezidents un citu valstu augstās amatpersonas, visticamāk, izmaksās dārgi.

Kā zināms, Latvijas Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uz Sočiem devās pilnībā par saviem līdzekļiem, paņemot bezalgas atvaļinājumu. Tomēr mūsu prezidents braukt uz olimpiādi par saviem līdzekļiem nepiekrita vai par to nemaz nebija iedomājies.

Komentāri (177)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu