Latvijas izlase «play-off» kārtā tiksies ar Šveici (111)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas hokeja izlase Soču olimpisko spēļu mačā svētdien tikai pēcspēles metienu sērijā ar 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pieveica Slovākiju.

Pēc svētdien aizvadītām spēlēm noskaidrojies, ka Latvija, visticamākais, «play-off» kārtā tiksies ar Šveici, taču svētdienas vakarā vēl jāaizvada pēdējā apakšgrupu turnīra spēle, kurā Kanāda tiksies ar Somiju.

Mačā starp Krieviju un Slovākiju nevienai komandai neizdevās pārspēt pretinieku vārtsargus, taču «bullīšos» uzvaras ripa Aleksandra Radulova rēķinā.

Citā A apakšgrupas svētdienas mačā ASV ar 5:1 (2:0, 2:0, 1:1) apspēlēja Slovēniju, trīs vārtus gūstot Filam Keselam. Amerikāņi līdz ar to nodrošinājuši automātisku iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

A apakšgrupā ar astoņiem punktiem trīs spēlēs triumfēja ASV, bet Krievijai bija seši punkti. Trešajā vietā ar trim punktiem tikmēr ierindojās Slovēnija, kamēr slovāki ar vienu punktu bija pēdējie, ceturtie.

Tikmēr B apakšgrupā Austrija ar 3:1 (2:0, 0:1, 1:0) uzvarēja Norvēģiju, bet Somija un Kanāda vēl tikai aizvadīs savstarpējo cīņu. Pēc tās arī būs zināmi visi «play-off» kārtas pāri.

B apakšgrupas kopvērtējumā Somija un Kanāda pēc divām spēlēm ieņem pirmo vietu ar sešiem punktiem. Trīs punkti trīs spēlēs ir Austrijai, bet Norvēģija grupu turnīrā pie punktiem netika.

Kā zināms, C apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar maksimāli iespējamiem deviņiem punktiem trijās spēlēs izcīnīja zviedri, bet Šveice ar sešiem punktiem ierindojās otrajā vietā. Čehijas hokejisti trijās spēlēs tika pie trim punktiem, bet Latvija bez punktiem palika pēdējā, ceturtā.

Pēc apakšgrupu rezultātiem izlases tiks sarindotas no pirmās līdz 12.labākajai, četrām vadošajām vienībām nopelnot automātisku vietu ceturtdaļfinālā. Pārējās astoņas komandas tiksies četros «play-off» kārtas pāros, noskaidrojot pārējās četras ceturtdaļfināla dalībnieces.

«Play-off» kārta norisināsies otrdien.

Latvija piedzīvoja neveiksmes visās spēlēs, bet jau tagad zināms, ka labākas vārtu attiecības dēļ rangā ierindojās 11.vietā, apsteidzot Norvēģiju. Rangs paredz, ka Latvijai otrdien būs jātiekas ar Šveici.

Ar Šveici Latvija šajā Olimpiādē jau tikusies - ar to tika aizvadīts turnīra pirmais mačs, kurā spraigā cīņā ar 1:0 uzvarēja Šveice, vienīgos vārtus gūstot vien 7,9 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Komentāri (111)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu