Artūrs Kulda - labākais metienu bloķētājs KHL

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Otrdien vakarā noslēdzās septītās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārais čempionāts. No Latvijas spēlētājiem visspilgtāk statistikas ailēs izcēlās Ufas «Salavat Julajev» aizsargs Artūrs Kulda, kurš kļuva par dalītu labāko metienu bloķētāju.

45 regulārā čempionāta spēlēs 26 gadus vecais Kulda bloķēja 113 pretinieku metienus. Tikpat bloķēto metienu ir arī Hantimansijskas «Jugra» aizsargam Pāvelam Vaļentenko, kas aizvadījis par trim mačiem vairāk nekā Kulda.

Šosezon Latvijas izlases vadošais aizsargs guva četrus vārtus, izdarīja piecas rezultatīvas piespēles, nopelnīja 28 soda minūtes un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -9.

Savukārt no Rīgas «Dinamo» spēlētājiem labākais bloķēto metienu ziņā (78) - devītajā vietā ir slovāks Milans Jurčina, bet Kristaps Sotnieks ar 72 blokiem atrodas 12. pozīcijā.

Par labāko KHL bombardieri kļuva Maskavas CSKA skandalozais uzbrucējs Aleksandrs Radulovs, kas iekrāja 71 (24+47) punktu. Labākā snaipera godu (36 vārti) iemantoja Helsinku «Jokerit» uzbrucējs Stīvs Mozess, par vienu ripu labojot līgas rekordu.

Rezultatīvākais no latviešu hokejistiem ir Kaspars Daugaviņš. Maskavas «Dinamo» uzbrucējs 55 spēlēs guva 22 vārtus un izdarīja 15 rezultatīvas piespēles partneriem, ieņemot 42. vietu starp līgas rezultatīvākajam spēlētājiem.

Rīgas «Dinamo» komandā trīs latviešu hokejisti pārsniedza 30 punktu robežu - Lauris Dārziņš (13+19), Miķelis Rēdlihs (11+21) un Miks Indrašis (16+15).

Vismazāk vidēji ielaisto vārtu ir Maskavas CSKA vārtsargam Kevinam Lalandam. Viņš 23 spēlēs ielaidis 1,39 ripas. Tikmēr labākais (96,4%) atvairīto metienu procents pieder Maskavas «Dinamo» vārtsargam Aleksandram Lazušinam.

Šosezon par Gagarina kausu turpinās cīnīties četri Latvijas hokejisti - Daugaviņš, Mārtiņš Karsums, Kulda un Oskars Bārtulis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu