Šici par izcīnīto bronzu Sočos varētu saņemt naudas balvu līdz 38 418 eiro katrs (23)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Brāļi Andris un Juris Šici par bronzas medaļas iegūšanu kamaniņu sporta divnieku sacensībās XXII Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos katrs varētu saņemt naudas balvu līdz 38 418 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Kā uzzinājām Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM), atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru brāļi par izcīnīto bronzas medaļu Sočos katrs var saņemt līdz 38 418 eiro, savukārt viņu treneri un apkalpojošais personāls kopā līdz 38 418 eiro.

Biedrība «Latvijas Kamaniņu sporta federācija» par Šicu sasniegumu var saņemt līdz 35 572 eiro sporta veida attīstībai.

Latvijas Kamaniņu sporta federācijai atbilstoši normatīvajiem aktiem IZM ir jāiesniedz iesniegums par naudas balvas piešķiršanu. Jautājums par naudas balvu piešķiršanu un naudas balvu apmēru par sasniegumiem XXII Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos tiks skatīts nākamajā Latvijas Nacionālās sporta padomes sēdē, informē ministrijā.

Kā ziņots, trešdien brāļi Šici ieguva Latvijai pirmo medaļu Soču olimpiskajās spēlēs, turklāt karjerā tā viņiem ir jau otrā godalga, jo pirms četriem gadiem Vankūverā viņi tika pie olimpiskā sudraba.

Brāļu Šicu divnieku ekipāžai šī ir jau trešā Olimpiāde. Viņi no sezonas svarīgākajām sacensībām ar medaļām atgriezušies nu jau piecas reizes pēdējo sešu gadu laikā. Tā 2008. un 2009. gadā Latvijas komanda izcīnīja bronzu pasaules čempionātu stafetē, 2010.gadā Šici tika pie sudraba Vankūveras olimpiskajās spēlēs, bet vēl pēc gada viņiem bija bronza arī pasaules čempionāta individuālajās sacensībās. Tāpat pēdējos piecos Eiropas čempionātos viņi un Mārtiņš Rubenis bijuši komandā, kas Latvijai sagādājusi četras godalgas komandu stafetē, turklāt pēdējā no tām vēl janvārī tika izcīnīta Siguldā.

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu