«Ventspils» pēc zaudējuma krietni sarežģī izredzes sasniegt 1/4 finālu (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Latvijas vicečempioni basketbolā «Ventspils» Eiropas Izaicinājuma kausa otrā posma ceturtajā spēlē otrdien savā laukumā ar rezultātu 46:71 (11:17, 10:24, 13:18, 12:12) pārliecinoši zaudēja Turcijas komandais Gaziantepas «Royal».

Zaudējums šajā mačā krietni sarežģījis «Ventspils» komandas izredzes sasniegt turnīra nākamo posmu. Tā labad komandai būs jāuzvar abās atlikušajās turnīrā cīņās, jāatspēlē pirmajā mačā iekrātais deficīts pret Krievijas klubu Ļubercu «Triumf» un jācer, ka «Triumf» basketbolisti šajā posmā vairs netiks pie panākumiem.

Amerikānis Lorenco Viljamss «Ventspils» labā guva 12 punktus, bet 11 punktus iekrāja Māris Ļaksa. Neviens cits mājinieku basketbolists neguva vairāk par pieciem punktiem.

Mājinieki iedzinējos nonāca jau ar spēles pirmajām sekundēm, pirmās ceturtdaļas gaitā nokļūstot zaudētājos pat ar desmit punktiem (7:17). Turpinājumā «Ventspils» komandai padevās izrāviens ar 8:0, tomēr izlīdzināt rezultātu laukuma saimnieki nespēja. Otrās ceturtdaļas vidū «Ventspils» jau atkal atradās iedzinējos ar deviņiem punktiem (15:24). Viesiem padevās 14:0 izrāviens, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 31:15. Līdz pirmā puslaika beigām «Royal» prata panākt 20 punktu pārsvaru - 41:21.

Trešajā ceturtdaļā viesi ļoti pārliecinoši kontrolēja laukumā notiekošo. «Ventspils» vien dažas reizes samazināja «Royal» pārsvaru zem 20 punktu atzīmes, bet ceturtdaļas pēdējā minūtē tas sasniedza 25 punktu atzīmi. Noslēdzošajā ceturtdaļā cīņa par uzvaru vairs nenorisinājās, mājiniekiem nokļūstot zaudētājos ar jau 30 punktiem. Noslēgumā «Ventspils» cieta neveiksmi ar 25 punktu starpību.

«Ventspils» basketbolisti četrās aizvadītajās K apakšgrupas spēlēs piedzīvojuši trīs zaudējumus.

Šajā cīņā ventspilnieku rindās vēl nedebitēja amerikāņu aizsargs Kevins Fosters, kurš komandai pievienojies uz pārbaudes laiku.

Jau vēstīts, ka pirms nedēļas «Ventspils» ar 66:71 savā laukumā piekāpās Krievijas komandai Ļubercu «Triumf». Savukārt iepriekš savā laukumā ar 69:59 tika uzvarēta viena no vadošajām Francijas čempionāta vienībām «Dijon Basket», bet grupas pirmajā spēlē Turcijā tika zaudēts šīs dienas pretiniekiem «Royal» ar 61:72.

Citā šīs grupas ceturtās kārtas mačā otrdien «Triumf» ar 72:69 (23:18, 14:12, 18:17, 17:22) savā laukumā uzvarēja «Dijon Basket».

Šobrīd K apakšgrupā četras uzvaras četros mačos ir «Royal», bet tālāk ar trim panākumiem seko «Triumf». Latvijas klubs ar vienu panākumu ir trešajā vietā, savukārt «Dijon Basket» cietusi zaudējumus visās četrās cīņās.

Kā zināms, «Ventspils» basketbolisti tikai pirmā posma pēdējā mačā sev nodrošināja turpmāku dalību Izaicinājuma kausā, kad apakšgrupas pēdējā cīņā ar rezultātu 61:56 savā laukumā pieveica Austrijas spēcīgāko vienību Vīnes «Zepter». Ar četrām uzvarām sešās spēlēs Kurzemes komanda C apakšgrupā ieņēma otro vietu aiz Igaunijas kluba Tartu «Rock».

Otrajā posmā pēc divu apļu turnīra divas labākās vienības no katras grupas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kurā uzvarētājs tiks noskaidrots sērijā līdz divām uzvarām.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji kvalificēsies finālčetrinieka turnīram.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā «Ventspils» nespēja kvalificēties Eiropas Izaicinājuma kausa ceturtdaļfinālam, kaut pirmajā posmā cīnījās bez zaudējumiem. «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā «Ventspils» ar 1-4 piekāpās «VEF Rīga» komandai, sudraba medaļas iegūstot trešo gadu pēc kārtas, bet Baltijas Basketbola līgā (BBL) «Ventspils» kļuva par pirmo klubu no Latvijas, kas triumfējis sacensībās.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu