Phenjanas maratonā aizliedz piedalīties ārzemniekiem bažu par Ebolas vīrusu dēļ

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ziemeļkoreja ir aizliegusi ārzemniekiem 12.aprīlī piedalīties ikgadējā starptautiskajā Phenjanas maratonā, jo ir nobažījusies par Ebolas vīrusa izplatīšanos, pirmdien paziņoja tūrisma aģentūras.

Ķīnā bāzētās tūrisma aģentūras «Koryo Tours» un «Young Pioneer Tours» pavēstīja, ka tikušas informētas par šo lēmumu pirmdienas rītā.

Ziemeļkoreja, kurā nav reģistrēts neviens Ebolas vīrusa infekcijas gadījums, oktobrī slēdza savas robežas ārvalstu tūristiem un noteica stingrus karantīnas ierobežojumus diplomātiem un citiem ārzemniekiem, kas ierodas šajā valstī.

Noslēgtā Ziemeļkoreja, kuru apmeklē pavisam neliels skaits ārzemnieku, arī agrāk ir aizliegusi iebraukšanu ar veselību saistītu draudu dēļ. 2003.gadā tā uz trim mēnešiem pārtrauca ārzemju tūristu vizītes smagā akūtā respiratorā sindroma (SARS) vīrusa izplatīšanās laikā.

ANO Pasaules veselības organizācija (WHO) piektdien paziņoja, ka Ebolas vīrusa epidēmijā, kas 2013.gada decembrī sākās Rietumāfrikā, mirušo skaits ir pieaudzis līdz 9442 cilvēkiem, bet reģistrēto inficēšanās gadījumu skaits sasniedzis 23 371.

Gandrīz visi inficēšanās un nāves gadījumi ir reģistrēti Gvinejā, Libērijā un Sjerraleonē. Ārpus šīm trim valstīm līdz šim reģistrēti tikai 15 Ebolas vīrusa izraisīti nāves gadījumi - seši Mali, astoņi Nigērijā un viens ASV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu