Igaunijas premjers: doties uz Soču spēlēm bija pareizā izvēle (1)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips, kura lēmums doties uz olimpiskajām spēlēm Sočos izraisījis pretrunīgu reakciju Igaunijā, uzsvēris, ka viņa izvēle bijusi pareiza.

«Atklāšanas ceremonijā bija satriecoši, un nekāda boikota nebija. Ja Igaunijas Republikas premjerministrs neatbrauktu uz atklāšanas ceremoniju, tad histērija dzimtenē būtu daudz spēcīgāka. Tad varētu teikt - paskatieties, atklāšanas ceremonijā bija Somijas prezidents, bet slēgšanā - premjerministrs, uz spēlēm atbrauca Zviedrijas karaļpāris, no Norvēģijas - karalis un premjerministrs, no Dānijas - princis, no Latvijas - prezidents, no Lietuvas - premjerministrs, bet no Igaunijas - neviens,» sacīja Ansips Igaunijas sabiedriskajai televīzijai.

Igaunijas premjers teica, ka šādos gadījumos jārīkojas pēc sirdsapziņas. Ansips uzsvēra, ka olimpiskās spēles nozīmē mieru, bet boikots, lai sasniegtu šo mērķi, ir vissliktākais ceļš, vēsta Igaunijas televīzija.

Daudzi pasaules valstu līderi izvairās apmeklēt Soču olimpiskās spēles, šādi demonstrējot bažas par demokrātijas un cilvēktiesību stāvokli Krievijā, lai gan oficiāli par spēļu boikotu politisku iemeslu dēļ ir paziņojuši tikai nedaudzi, kuru vidū ir arī Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite. Olimpiskās spēles Sočos nav paredzējuši apmeklēt tādi pasaules mēroga politiķi kā ASV prezidents Baraks Obama, Vācijas kanclere Angela Merkele, Francijas prezidents Fransuā Olands un Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons.

Ziemas olimpiskās spēles Sočos notiek no 7. līdz 23. februārim.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu