«Chelsea» diskvalificē vēl divus fanus saistībā ar Parīzes rasisma skandālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Anglijas futbola klubs Londonas «Chelsea» piespriedis diskvalifikāciju vēl diviem tā faniem apmeklēt komandas mājas spēles saistībā ar šonedēļ Parīzē piedzīvoto rasisma skandālu.

«Chelsea» fani šonedēļ Parīzes metro stacijā rasistiski aizvainoja kādu melnādainu franču vīrieti, neļaujot iekāpt transportlīdzeklī. Pēc incidenta vīrietis, kurš laikrakstā «Le Parisien» identificēts kā 33 gadus vecais Suleimans S., iesniedza oficiālu sūdzību policijā, vēloties vainīgo sodīšanu.

Pēc notikušā «Chelsea» sāka sadarbību Londonas un Parīzes policiju, lai izmeklētu incidentu. Šonedēļ klubs trim faniem jau piesprieda diskvalifikāciju, taču nu viņiem pievienojušies vēl divi līdzjutēji.

Klubs uzsver, ka tas guvis pietiekamus pierādījumus, lai saprastu, ka diskvalificētie līdzjutēji bija iesaistīti notikušajā.

Tikmēr savu atbalstu Suleimanam S. paudis arī Francijas prezidents Fransuā Olands, kurš pats pat esot piezvanījis cietušajam.

Savukārt Lielbritānijas policija saņēmusi informāciju, ka Londonas dzelzceļa stacijā pēc atgriešanās no Parīzes vairāki «Chelsea» fani dziedājuši rasistiskas dziesmas, tāpēc sākta dziļāka izmeklēšana.

LETA jau vēstīja, ka «Chelsea» klubs sazinājies ar Suleimanu S. un grasās viņu kopā ar ģimeni aicināt uz UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēli pret Francijas klubu Parīzes «Saint-Germain» (PSG).

Minētais incidents notika pirms pirmās astodaļfināla cīņas, kurā «Chelsea» un PSG cīnījās neizšķirti 1:1. Atbildes cīņa Londonā notiks 11.martā.

Līdzjutēju rīcību nosodīja Lielbritānijas ministru prezidents Deivids Kamerons un Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters, kā arī dažādas pret rasismu vērstas organizācijas.

Amatieru video materiālā redzams, kā «Chelsea» līdzjutēji pirms UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla spēles ar PSG, izsaucot rasistiskus saukļus, agresīvi neļauj vīrietim iekāpt metro vagonā. Līdzjutēji vagonā dziedājuši: «Mēs esam rasisti, un mums tas patīk!»

«Viņi man kaut ko teica angliski, tomēr es īsti nesapratu vārdu nozīmi,» izteicies Suleimans S. «Apjautu, ka viņi man uzbrūk ādas krāsas dēļ. Esmu iepriekš saskāries ar rasismu un nebiju pilnībā pārsteigts, kaut pirmoreiz tas notika metro. Atgriezos mājās, neko nesakot pat sievai un bērniem. Ko es varētu teikt bērniem? Ka tēti izmeta no metro, jo viņš ir melnais?»

Vīrietis dzimis Parīzē mauritāniešu vecākiem. Viņš dzīvo pilsētas ziemeļos un strādā netālu no metro stacijas, kurā notika incidents.

Līdzīgas rasisma izpausmes pēdējos gados salīdzinoši bieži novērotas Spānijas, Itālijas, Krievijas un citu valstu futbola čempionātos, klubiem regulāri saņemot prāvus naudas sodus.

Šosezon Anglijas premjerlīgā «Chelsea» spēlē ļoti pārliecinoši un pašlaik ar 59 punktiem 25 spēlēs atrodas līderpozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu