Jūrmalas Ziemas sporta svētki pulcē vairāk nekā tūkstoti dalībnieku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 21. februārī, norisinājās unikāls ziemas sporta veidu pasākums Latvijā – Jūrmalas Ziemas sporta svētki, kas pulcēja vairāk nekā tūkstoti veselīga un aktīva dzīvesveida entuziastus no visas Latvija – Talsiem, Rēzeknes, Ogres, Jelgavas, Rīgas un daudzām citām Latvijas pilsētām un reģioniem. Jūrmalas Ziemas sporta svētku dalībnieki sacentās skriešanas un nūjošanas distancēs. Kā atzina dalībnieki, skriešana ziemā nav nekas neparasts un distances, kas bija izvietotas Majoru pludmalē, bija ar piemērotu segumu un sacensības, kā arī visa svētku programma, bija pozitīvi uzlādējoša.

«Jūrmala vienmēr bijusi aktīva un sportiska pilsēta un mēs esam gandarīti, ka arī šodien, Jūrmalas Ziemas sporta svētkos, pulcējās aktīva un veselīga dzīvesveida piekritēji ne tika no Jūrmalas, bet visas Latvijas. Īpaši priecājamies par jauno paaudzi, kas visas dienas garumā piedalījās sacensībās un tas ir lielākais gandarījums, ka redzam, ka ar sporta un veselīga dzīvesveida pasākumiem, mēs pozitīvi uzlādējam, sniedzam enerģiju un dzīvesprieku svētku dalībniekiem,»pasākuma norisi komentē Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

Starp svētku dalībniekiem bija arī Eiropas Parlamenta deputāte Iveta Grigule, kas ne tikai atbalstīja sacensību dalībniekus, bet arī pati piedalījās 5 km nūjošanas distancē. Sacensībās piedalījās arī spēcīgas komandas – 3.vietu komandu konkurencē izcīnīja Jūrmalas pilsētas domes komanda, 2.vietu izcīnīja komanda «Maratonu klubs», savukārt 1.vietu komandu konkurencē ieguva «Folkmaņi» no Jelgavas puses. Komandas «Folkmaņi» treneris arī teica uzrunu, sveicot visus dalībniekus ar panākumiem un priecājoties par iespēju arī ziemā piedalīties lieliski noorganizētās skriešanas sacensībās.

10 km skriešanas distancē vīriešu konkurencē pirmo vietu izcīnīja Kristaps Bērziņš, kurš distanci veica 31 minūtē un 37 sekundēs. Otrais finišēja Andrejs Dmitrievs, no līdera atpaliekot tikai par divām minūtēm un 16 sekundēm. Trešo vietu ieguva Māris Ābele, distanci pieveicot 33 minūtēs un 56 sekundēs. Savukārt sieviešu konkurencē 10 km distancē pirmā finišēja Anita Kažemāka, kura distanci veica 37 minūtēs un 50 sekundēs. Otro vietu ieguva Laura Čakle, distanci pieveicot 41 minūtē un 48 sekundēs. Savukārt kā trešā finišēja Ginta Valtere, no otrās vietas ieguvējas, atpaliekot par 1 sekundi.

Par piedzīvoto sacensībās dalās 10 km distances uzvarētāja sieviešu konkurencē Anete Kažemāka: «Atmosfēra sacensību laikā bija gan mierīga, gan reizē ļoti uzmundrinoša. Esmu priecīga, ka 2014.gada skriešanas sezonu es noslēdzu Jūrmalas skriešanas svētkos, savukārt 2015.gada skriešanas sacensību sezonu es sāku tieši šeit, Jūrmalā. Paldies organizatoriem par enerģiski un aktīvi pavadītu dienu. Īpaši priecājos, ka ir padomāts ne tikai par sacensību dalībniekiem, bet pat visiem – bērniem, pieaugušajiem un ikvienu svētku dalībnieku».

«Sacensības bija ļoti pozitīvas, un Jūrmalas Ziemas sporta svētki tikai vēlreiz atgādina, ka skriet var arī ziemā. Skriet pa smiltīm, protams, ir nedaudz grūtāk, bet esmu gandarīts par savu rezultātu. Laikapstākļi arī bija ideāli skriešanai, pēc finiša jūtos patiešām pozitīvi uzlādēts», stāsta 10 km distances pirmās vietas ieguvējs vīriešu konkurencē Kristaps Bērziņš.

5 km skriešanas distancē vīriešu konkurencē uzvaras laurus plūca Kristaps Kaimiņš, kurš distanci pieveica 16 minūtēs un 32 sekundēs. Otro vietu ieguva Andris Ronimoiss, distanci pieveicot 16 minūtēs un 53 sekundēs. Trešo vietu izcīnīja Maksims Nagibins, distanci pieveicot 17 minūtēs un 8 sekundēs. Sieviešu konkurencē par 5 km distances uzvarētāju kļuva Aļina Sokaļska, kura distanci pieveica 19 minūtēs un 22 sekundēs. Otro vietu ieguva Ināra Lūse, no līderes atpaliekot par 18 sekundēm. Kā trešā finišēja Anastasija Geraseva, uzrādot laiku 20 minūtes un 47 sekundes.

Jūrmalas Ziemas sporta svētkos sev piemērotu distanci un veselīgas, uzmundrinošas aktivitātes varēja atrast ikviens dalībnieks. Sportiskākie devās «Mōllers» 10 km vai 5 km skriešanas distancē, nūjot gribētāji baudīja jūras svaigo gaisu un izaicināja sevi 5 km nūjošanas distancē. Savukārt paši mazākie svētku dalībnieki ar vecāku uzmundrinājumiem un atbalstu devās īpašā bērnu distancē. Svētku dalībnieki, kas nepiedalījās kādā no sacensību distancēm, varēja izmēģināt biatlona neatņemamu sastāvdaļu – šaušanu mērķī ar biatlona šauteni un uzklausīt Jēkaba Nākuma padomus, kā precīzi šaut mērķi. Tāpat pasākuma dalībnieki varēja pārliecināties, cik stiprs ir viņa hokeja sitiens, pārbaudīt savu veiklību, braucot ar maģisko velosipēdu un piedalīties daudzās citās Jūrmalas Ziemas sporta svētku aktivitātēs.

Visas dienas garumā dalībniekus ar pozitīvu mūziku sildīja viens no Latvijā pieprasītākajiem DJ – Toms Grēviņš. Bet par dalībnieku labsajūtu un dzīvesprieku visas dienas garumā rūpējās svētku vadītāji – TV seja un aktīva dzīvesveida entuziaste Anna Rozīte un populārās grupas «Musiqq» dalībnieks Emīls Balceris.

Jūrmalas pilsētā ik gadu notiek vairāk nekā 400 dažāda mēroga sporta pasākumu aktīva un veselīga dzīvesveida cienītājiem, tostarp skriešanas, velo braukšanas, skrituļslidošanas un airēšanas maratoni, Pludmales skriešanas svētki, Jūrmalas ziemas sporta svētki u.c. Jau vairāk nekā 10 gadus Jūrmala lepojas ar Pasaules Veselības organizācijas piešķirto Veselīgās pilsētas statusu. Savukārt kopš 2014.gadā Jūrmala kļuvusi arī par Baltijas valstu pludmales volejbola galvaspilsētu, kurā noritēs CEV Masters turnīrs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu