Krievijas mediji ar lepnumu slavē Olimpiādes atklāšanas ceremoniju (65)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas mediji sestdien slavē piektdien notikušo Soču Ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju, uzsverot, ka lielvalsts tādējādi atguvusi vismaz daļu no pārlieku ilgi zaudētā valsts lepnuma.

Neskatoties uz tehnisko ķibeli ceremonijas pašā sākumā, kad viena no milzu sniegpārslām neatvērās un nepārtapa par piekto olimpisko spēļu simbolisko apli, ceremonijas muzikālā un deju daļa izpelnījusies plašu atzinību.

«Krievijas lepnuma ceremonija,» vēsta laikraksta «Moskovskij Komsomoļec» virsraksts. «Mums tas pietrūka tik daudzus gadus. Lepnums par savu valsti un tās spēka, vienotības un varenuma sajūta. Mums bija pietrūkusi sajūta, ka esam lielvaras lieliskākie cilvēki. Vakar mēs to jutām.»

Laikraksts «Sport-Ekspress», apspēlējot Olimpiādes devīzi, atklāšanas ceremoniju dēvē par «Mūsu. Stilīgas. Pasaka.», uzsverot, ka ceremonija nebija vien varas un spēka demonstrēšana, bet gan ļoti cilvēcīga un vērsta kā uz krievu publiku, tā arī uz ārvalstu skatītājiem.

Savukārt laikraksts «Sovetskij Sport» ceremoniju nodēvējis par labāko olimpisko spēļu vēsturē, bet laikraksts «Kommersant» uzsver, ka šī Olimpiāde krieviem būs kā mācīšanas process milzu resursu pārvēršanā nākotnes panākumos.

Slavinošus vārdus atklāšanas ceremonijai veltījuši arī ārzemju mediju aptaujātie tās skatītāji klātienē un dalībnieki, bet rīkotāji to atzinuši par izdevušos.

Vienīgo plašo kritiku izpelnījies Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs, kurš, vadoties pēc daudzajiem fotouzņēmumiem, atklāšanas ceremonijas laikā iemidzis.

Atklāšanas ceremonijas tēma bija «Krievijas sapņi», demonstrējot ainas par valsts pagātni, tagadni un nākotni. Ceremonijas priekšnesumu galvenā varone bija maza meitene, bet pati ceremonija tika pasniegta kā tehniski sarežģītākā un ambiciozākā atklāšanas ceremonija olimpisko spēļu vēsturē.

Olimpisko uguni iededza trīskārtējā olimpiskā čempione daiļslidošanā Irina Rodņina un trīskārtējais olimpiskais čempions hokejā Vladislavs Tretjaks.

Rīkotāji izteikušies, ka Olimpiādes noslēguma ceremonijai slepenībā tiek gatavots vēl viens grandiozs šovs.

Olimpiāde ilgs līdz 23.februārim, bet Latviju tajā pārstāv 58 sportisti.

Komentāri (65)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu