Atklātas Soču ziemas olimpiskās spēles (439)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar grandiozu un krāšņu ceremoniju piektdien tika atklātas Soču ziemas olimpiskās spēles. Četrgades lielākais sporta pasākums norisināsies no 7. līdz 23 februārim. Atklāšanas ceremonijas tēma bija «Krievijas sapņi», demonstrējot ainas par valsts pagātni, tagadni un nākotni. Šīs būs visu laiku lielākās ziemas olimpiskās spēles līdzšinējā vēsturē.

Spēles par atklātām pasludināja Krievijas prezidents Vladimirs Putins, bet pirms viņa uzrunu olimpiešiem teica Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs un spēļu organizācijas komitejas vadītājs Dmitrijs Černišenko.

Olimpisko uguni iededza trīskārtējā olimpiskā čempione daiļslidošanā Irina Rodņina un trīskārtējais olimpiskais čempions hokejā Vladislavs Tretjaks.

Kā 39. delegācija stadionā iesoļoja mūsu olimpiskā komanda, ar karognesēju hokeja valstsvienības kapteini Sandi Ozoliņu priekšgalā. Viņš bija ceturtais hokejists, kurš nesis Latvijas karogu ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā. Latvijas sportisti bija tērpušies siltajos dzeltenās krāsas tērpos.

Sportistu parāde pirms atklāšanas ceremonijas svinīgās daļas tradicionāli sākās ar Grieķijas delegācijas iesoļošanu arēnā, taču nākamās valstis bija sarindotas pēc to nosaukumiem krievu valodā, kādēļ pēdējā valsts pirms rīkotājvalsts Krievijas bija Japāna.

«Esiet laipni aicināti 22. ziemas olimpiskajās spēlēs. Šovakar mēs izdarām jaunu ierakstu olimpisko spēļu vēsturē. Gribu pateikties visiem iesaistītajiem par milzīgo darbu spēļu organizēšanā. Olimpiskais nolikums ikvienam ļauj kļūt par olimpieti. Sports vieno cilvēkus,» sacīja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs.

Ceremonijas priekšnesumu galvenā varone bija maza meitene, bet pati ceremonija tika pasniegta kā tehniski sarežģītākā un ambiciozākā atklāšanas ceremonija olimpisko spēļu vēsturē.

Šīs būs visu laiku lielākās ziemas olimpiskās spēles līdzšinējā vēsturē, tās papildinājušas 12 jaunas disciplīnas. Sočos tiks pārstāvētas 88 nācijas, kopumā vairāk nekā 2500 sportistu.

Kopumā Sočos tiks izcīnīti 98 medaļu komplekti 15 sporta veidos, no kuriem deviņos piedalīsies arī mūsu sportisti. Spēļu programmā ir iekļautas 12 jaunas disciplīnas, kas Soču spēles padara par lielākajām ziemas olimpisko spēļu vēsturē. Sočos tiks pārstāvētas 88 nācijas, kopumā vairāk nekā 2500 sportistu.

Latvijas sportisti ir medaļu pretendentu vidū

Latvija lielākās cerības saista ar skeletonistiem brāļiem Martinu un Tomasu Dukuriem. Pie medaļu pretendentiem tiek pieskaitīts arī Oskara Melbārža pilotētais bobsleja četrinieks. Tāpat labus rezultātus var gaidīt no mūsu kamaniņu sportistiem, biatlonista Andreja Rastorgujeva. Protams, uzmanības centrā būs mūsu nacionālā hokeja komanda, kas olimpiskajās spēlēs piedalīsies ceturto reizi pēc kārtas. Hokejisti cīnīsies vienā apakšgrupā ar Šveici, Čehiju un Zviedriju.

Jau sestdien tiks izcīnīti pieci medaļu komplekti, tostarp biatlona sacensībās 10 kilometru sprintā, kurā piedalīsies arī Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs. Pirmos divus braucienus kamaniņu sportā aizvadīs vīrieši, startējot Mārtiņam Rubenim, Ināram Kivleniekam un Kristapam Mauriņam.

Komentāri (439)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu