«Marussia» nepadodas un cer atgriezties F-1 čempionātā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nu jau bijusī Pirmās formulas (F-1) komanda «Marussia» nav padevusies un ceturtdien pret to noslēgts administrācijas process, viešot vienībā cerību, ka tā varētu atgriezties čempionātā jau šogad.

Pamatīgu finansiālo problēmu dēļ «Marussia» pagājušā gada novembrī beidza pastāvēt, izlaižot sezonas pēdējos trīs posmus.

Tomēr nu komandai ir atrasts jauns investors, un viens no tiem ir bijušais britu lielveikalu tīkla «Sainsbury’s» vadītājs Džastins Kings.

Komandas, kas tagad tiek dēvēta par «Manor F-1», pārstāvji pauduši cerību, ka vienībai izdosies atgriezties pasaules čempionāta sacensībās.

Pēc noteikumiem komandai sezonā atļauts izlaist trīs posmus, kas nozīmē, ka vienībai būtu jābūt gatavībā uz aprīlī paredzēto Bahreinas posmu.

Kad «Marussia» pērn beidza pastāvēt, tās parādsaistības tika lēstas ap 60 miljoniem mārciņu (81,3 miljoniem eiro).

Vēl šī mēneša sākumā tika noraidīta «Marussia» komandas vēlme atgriezties F-1 čempionātā.

«Marussia» savu dalību F-1 sāka 2010.gadā, kad komandas nosaukums vēl bija «Virgin». Vienība mainīja savu vārdu, kad «Marussia» iegādājās krievu biznesmenis Andrejs Čeglakovs.

Pagājušajā sezonā sacensībās Monako «Marussia» ieguva savus pirmos un pagaidām vienīgos punktus savā pastāvēšanas vēsturē, kad francūzis Žils Bjanki, kurš pašlaik atlabst pēc smagas galvas traumas, izcīnīja devīto vietu.

Pērn komandas sastāvā brauca arī brits Makss Čiltons.

Pagaidām nākamās sezonas F-1 čempionātam, kas sāksies ar sacensībām Austrālijā 15.martā, reģistrējušās deviņas komandas. Ja tiešām sezonu sāks vien 18 automašīnas, tas pirmajā posmā būs mazākais formulu skaits kopš 1969.gada sezonas.

Jaunā F-1 sezona sāksies 15.martā Austrālijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu