Klāt Soču olimpiskās spēles! Šodien atklāšana (79)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar svinīgu, grandiozu atklāšanas ceremoniju šodien Melnās jūras piekrastē, Krievijas kūrorta pilsētā Sočos tiks atklātas 22. Ziemas olimpiskās spēles. Jau trešo reizi pēc kārtas mūsu valsti ziemas olimpiādē pārstāvēs 58 sportisti. Atklāšanas ceremoniju no plkst. 18 tiešajā translācijā raidīs LTV1 un LTV7 kanālā. Arī portāls TVNET teksta tiešraidē vēstīs par aktuālo Sočos.

SOČI 2014

Ziemas sporta četrgades lielākais, prestižākais sporta forums izraisījis milzīgu ažiotāžu visdažādākajās izpausmēs. Soču olimpiāde būs visdārgākā visā olimpisko spēļu vēsturē. Kopējās izmaksas lēstas ap 50 miljardiem ASV dolāru, tās var dēvēt arī par korumpētākajām vēsturē. Plašu rezonansi izraisīja arī nebūšanas ar olimpisko lāpu.

Spēles ar politisko zemtekstu

Masu medijos bieži parādījušās ziņas par spēļu gatavību un drošību. Daļa no sporta objektiem, arī viesnīcas, kurās jāapmetas spēļu dalībniekiem, nav laikā nodotas ekspluatācijā, un ir nesakārtota infrastruktūra. Tāpat spēles aizēnojis politiskais zemteksts, jo liela daļa no valstu augstākajām amatpersonām neplāno doties uz Sočiem, liekot noprast nostāju attiecībās ar Krieviju. Latvijas prezidents Andris Bērziņš uz Sočiem dosies.

Latvieši būs pārstāvēti 9 sporta veidos

Un tomēr visam pāri ir sports, emocionālie mirkļi. Kopumā tiks izcīnīti 98 medaļu komplekti 15 sporta veidos, no kuriem deviņos piedalīsies arī mūsu sportisti. Spēļu programmā ir iekļautas 12 jaunas disciplīnas, kas Soču spēles padara par lielākajām ziemas olimpisko spēļu vēsturē. Sočos tiks pārstāvētas 88 nācijas, kopumā vairāk nekā 2500 sportistu.

Latvija lielākās cerības saista ar skeletonistiem brāļiem Martinu un Tomasu Dukuriem. Pie medaļu pretendentiem tiek pieskaitīts arī Oskara Melbārža pilotētais bobsleja četrinieks. Tāpat labus rezultātus var gaidīt no mūsu kamaniņu sportistiem, biatlonista Andreja Rastorgujeva. Protams, uzmanības centrā būs mūsu nacionālā hokeja komanda, kas olimpiskajās spēlēs piedalīsies ceturto reizi pēc kārtas. Hokejisti cīnīsies vienā apakšgrupā ar Šveici, Čehiju un Zviedriju.

Latvijas delegācijas jaunākā sportiste ir kalnu slēpotāja Agnese Āboltiņa, kura šodien svin savu 18. dzimšanas dienu. Savukārt vecākais dalībnieks no mūsu sportistiem ir pieredzējušais hokeja aizsargs, karognesējs atklāšanas ceremonijā Sandis Ozoliņš.

Lielākā daļa no Latvijas delegācijas ar īpaši apdrukātu Boeing 737 lidmašīnu uz olimpisko spēļu norises vietu devās ceturtdien.

Jau sestdien tiks izcīnīti pieci medaļu komplekti, tostarp biatlona sacensībās 10 kilometru sprintā, kurā piedalīsies arī Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs. Pirmos divus braucienus kamaniņu sportā aizvadīs vīrieši, startējot Mārtiņam Rubenim, Ināram Kivleniekam un Kristapam Mauriņam.

Olimpiskās spēles noslēgsies 23. februārī.

Latvijas olimpiskā komanda Soču olimpiskajās spēlēs

Ātrslidošana: Haralds Silovs.

Biatlons: Žanna Juškāne, Andrejs Rastorgujevs.

Kamaniņas: Ulla Zirne, Elīza Tīruma, Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks, Kristaps Mauriņš, Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.

Šorttreks: Roberto Puķītis.

Bobslejs: Oskars Melbārdis, Oskars Ķibermanis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga, Raivis Broks, Helvijs Lūsis, Vairis Leiboms, Intars Dambis.

Distanču slēpošana: Arvis Liepiņš, Inga Dauškāne, Jānis Paipals.

Skeletons: Martins Dukurs, Tomass Dukurs, Lelde Priedulēna.

Kalnu slēpošana: Kristaps Zvejnieks, Roberts Rode, Mārtiņš Onskulis, Agnese Āboltiņa, Lelde Gasūna.

Hokejs: Kristers Gudļevskis (Sirakjūsas «Crunch», AHL), Ervīns Muštukovs («Esbjerg», Dānija), Edgars Masaļskis («Poprad», Slovākija), Sandis Ozoliņš, Arvīds Reķis, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, Lauris Dārziņš (visi - Rīgas «Dinamo», KHL), Oskars Bārtulis (Doņeckas «Donbass», KHL), Artūrs Kulda (Ufas «Salavat Julajev», KHL), Ralfs Freibergs (Boulinggrīnas «Falcons», NCAA), Miks Indrašis, Mārtiņš Cipulis, Vitālijs Pavlovs (visi - Rīgas «Dinamo»), Mārtiņš Karsums (Maskavas «Dinamo», KHL), Miķelis Rēdlihs, Jānis Sprukts (abi - Jaroslavļas «Lokomotiv», KHL), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes «ZSC Lions», Šveice), Kaspars Daugaviņš (Ženēvas «Servette», Šveice), Herberts Vasiļjevs (Krēfeldes «Pinguine», Vācija), Koba Jass (Liberecas «Bili Tygri», Čehija), Juris Štāls («Poprad», Slovākija), Armands Bērziņš (Atirau «Beibaris», Kazahstāna), Zemgus Girgensons (Bufalo «Sabres», NHL).

Komentāri (79)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu