Kuksiks pievienojies Bagatska vadītajai «Ņižņij Novgorod»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Rihards Kuksiks pievienojies Latvijas nacionālās basketbola komandas galvenā trenera Ainara Bagatska vadītajai Krievijas komandai «Ņižņij Novgorod», vēsta vienības mājas lapa.

Abas puses panākušas vienošanos līdz 2016. gada jūnijam.

26 gadus vecais, 198 centimetrus garais Kuksiks janvāra vidū pievienojās Saratovas «Avtodor», kura rindās laukumā devās četros mačos, gūstot vien divus punktus. Vienu spēli viņš aizvadīja arī jauniešu komandas sastāvā.

Pagājušajā nedēļā Saratovas medijos parādījās informācija, ka klubs varētu atbrīvoties no Latvijas izlases basketbolista.

«Kuksiku labi zinu, piecus gadus kopā esam strādājuši Latvijas izlasē. Pirms diviem gadiem viņš pievienojās Kijevas «Budiveļņik» un palīdzēja kļūt par Ukrainas čempionu. Pēdējā laikā veselības problēmu dēļ viņam nav izdevies parādīt savu labāko sniegumu. Viņa stiprākais ierocis ir trīspunktu metiens,» kluba mājas lapā citēts Bagatskis.

Pirms pievienošanās VTB līgā spēlējošajai «Avtodor» Kuksiks pārstāvēja «Jēkabpils» rindas.

2013. gadā viņš kļuva par Ukrainas čempionu «Budiveļņik» komandas rindās. Pēc ASV augstskolas «Arizona State University» absolvēšanas Kuksiks spēlēja Spānijas augstākās līgas (ACB) klubos «Valencia Basket» un Sansebastjanas «Lagun Aro», kā arī «VEF Rīga» sastāvā.

Kuksiks pārstāvēja Latvijas izlasi 2011. un 2013. gada Eiropas čempionātā.

«Ņižņij Novgorod» ar 19 spēlēs izcīnītām 15 uzvarām šobrīd ieņem 3. vietu Vienotās līgas turnīra tabulā. Savukārt Eirolīgas turnīra otrajā posmā F apakšgrupā 7 spēlēs guvusi divus panākumus, saglabājot izredzes kvalificēties ceturtdaļfinālam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu