Alūksnē nākamās nedēļas nogalē notiks Latvijas čempionāts biatlonā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nākamās nedēļas nogalē – no 26. februāra līdz 1. martam Alūksnes ziemas sporta centrā «Mežinieki» pēc ilgāka pārtraukuma atgriezīsies biatlons – te noritēs Latvijas čempionāts pieaugušajiem, Latvijas čempionāta junioriem un jauniešiem 2. kārta un Jāņa Gulbja kausa izcīņa.

Par dabīgā sniega trūkumu Alūksne nevar žēloties, un jau šobrīd trases ir gatavas uzņemt sacensību dalībniekus. Sacensībās piedalīsies Latvijas biatlonisti un arī viesi no kaimiņvalstīm – Igaunijas un Lietuvas.

Čempionātā sportisti startēs šādās vecuma grupās: D grupa 2002./2003. gadā dzimušajiem zēniem un meitenēm, C grupa 2000./2001. gadā dzimušajiem jauniešiem un jaunietēm, B grupa 1998./1999. gadā dzimušajiem jauniešiem un jaunietēm, A grupa 1996./1997. gadā dzimušajiem jauniešiem un jaunietēm, 1994./1995. gadā dzimušie juniori un juniores, vīrieši un sievietes, kas dzimuši 1993. gadā un vecāki, kā arī veterāni (2 grupas).

Sportisti sacensību norises vietā ieradīsies jau 26. februārī, kad iepazīs trases un veiks piešaudi. Skatītājus un līdzjutējus aicinām vērot sacensības 27. februārī, kad tās sāksies pulksten 12.00 ar startu sprinta distancē. 28. februārī biatlona sacensību dalībniekiem paredzēta brīvdiena, kuru interesenti varēs izmantot, piedaloties DION SportLat tautas slēpojumā «Alūksne 2015». Savukārt svētdien, 1. martā, pulksten 11.00 uz starta izies visjaunākie sacensību dalībnieki, kuri startēs slēpošanas sacensībās vēl bez šaušanas, bet pulksten 12.00 sāksies masu starts biatlona sacensību dalībniekiem.

Iepriekšējie pieteikumi sacensībām jāiesniedz līdz 26. februāra pulksten 12.00 pa e-pastu aluksne.sports@inbox.lv. Informācija par sacensību norisi un pieteikšanos - pa tālruni 28353980. Sacensības organizē Latvijas Biatlona federācija, Alūksnes novada pašvaldība un «Dinamo E.G.».

Tā kā čempionāts risināsies Alūksnes Ziemas sporta festivāla ietvaros, tas dos iespēju dalībniekiem piedalīties vai vērot citas ziemas sporta aktivitātes. Visas dienas garumā dažādās vietās Alūksnē noritēs sacensības skijoringā, hokeja turnīrs, minirallijs, kaitborda paraugdemonstrējumi un apmācība, slidošana, auto ledus sprints uz Alūksnes ezera, vakarā arī snovborda šovs. Informācija par Alūksnes Ziemas sporta festivālu – www.aluksne.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu