19 pasaules pilsētās šodien demonstrācijas pret Soču sponsoriem (6)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Trešdien 19 pilsētās visā pasaulē plānotas demonstrācijas, kuru mērķis ir panākt, lai olimpisko spēļu sponsori boikotētu Soču spēles Krievijas homoseksuālisma propagandas aizlieguma dēļ.

Demonstrācijas pret lielākajiem olimpisko spēļu sponsoriem, tostarp pret tādiem uzņēmumiem kā «McDonald's», «Coca-Cola», «Samsung», «Omega» un «Visa», plānotas Ņujorkā, Parīzē, Londonā, Riodežaneiro, Sanktpēterburgā un citās pilsētās.

Foto: AFP/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien solīja, ka Krievija Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs sevi pasaulei pierādīs kā ļoti viesmīlīgu valsti. Tomēr Maskava izpelnījusies plašu kritiku par situāciju cilvēktiesību jomā Krievijā un likumu, kas aizliedz «homoseksuālisma propagandu» nepilngadīgo vidū.

Otrdien Krievijas kritiķu korim pievienojās arī ASV telekomunikāciju korporācija AT&T, paziņojot, ka uzņēmums iestājas pret Krievijas likumu, kas vēršas pret lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) kopienu.

LGBT aktīvisti otrdien aicināja olimpisko spēļu sponsorus nostāties pret šādiem Krievijas likumiem.

Foto: AFP/LETA

«Šis ir brīdis, kad spiest sponsorus izmantot savu ekonomisko varu, lai aicinātu pielikt punktu šiem diskriminējošajiem likumiem,» paziņoja starptautiskā homoseksuāļu tiesību aizstāvju organizācija «All Out».

Šīgada Ziemas olimpiskās spēles Sočos būs lielākais pasākums Krievijā kopš Padomju Savienības sabrukuma. Tās norisināsies no 7. līdz 23. februārim.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu