Karsuma un Daugaviņa vārti nodrošina «Dinamo» uzvaru pār CSKA

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa gūtie vārti svētdien palīdzēja Maskavas «Dinamo», ko trenē Latvijas speciālisti Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) pieveikt turnīra līdervienību Maskavas CSKA.

Mača rezultātu atklāja Karsums, kurš pēc teicamas saspēles no vārtu priekšas 27.minūtē pārspēja CSKA vārtsargu Staņislavu Gaļimovu. Savukārt noslēdzošās trešdaļas sākumā vārtus guva jau Daugaviņš, panākot 2:0 un, kā vēlāk izrādījās, nodrošinot viesiem uzvaru.

Karsums šajā duelī laukumā pavadīja 17 minūtes un četras sekundes, veica trīs metienus pa pretinieku vārtiem, uzvarēja divos no četriem iemetieniem, bloķēja vienu pretinieku raidījumu un veica vienu spēka paņēmienu.

Tikmēr Daugaviņš 17 minūšu un 23 sekunžu laikā arī izpildīja trīs metienus, uzvarēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās, nopelnīja divas soda minūtes par pretinieka klupināšanu un veica vienu spēka paņēmienu.

CSKA vienībai līdz ar to pārtrūkusi septiņu uzvaru sērija.

Ar 53 spēlēs gūtiem 22 vārtiem un veiktām 15 rezultatīvām piespēlēm Daugaviņš ir Maskavas «Dinamo» rezultatīvākais spēlētājs. Tikmēr Karsums guvis desmit vārtus un veicis 13 rezultatīvas piespēles.

Panākumu izcīnījusi arī Sanktpēterburgas SKA, kas savā laukumā ar 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Somijas klubu Helsinku «Jokerit».

Uzvaras vārtus «bullīšos» guva Pjotrs Hohrjakovs.

Pēc Ņižņijnovgorodas «Torpedo» un «Soči» komandu svētdien gūtajām uzvarām vēl vairāk pasliktinājušās Latvijas vienības Rīgas «Dinamo» izredzes sasniegt izslēgšanas spēles.

Latviešu speciālista Pētera Skudras trenētā «Torpedo» svētdien savā laukumā ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) pārspēja Zagrebas «Medveščak» komandu no Horvātijas, tādejādi izcīnot jau savu septīto uzvaru pēc kārtas. Pateicoties trim iegūtiem punktiem par uzvaru pamatlaikā, Ņižņijnovgorodas komanda jau šobrīd ir garantējusi, ka to to Rīgas «Dinamo» pēc regulārā turnīra beigām neapsteigs.

Tikmēr «Soči» vienība svētdien izbraukumā ar 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pagarinājumā apspēlēja Jaroslavļas «Lokomotiv».

Ar 56 spēlēs izcīnītiem 84 punktiem «Torpedo» hokejisti Rietumu konferences kopvērtējumā šobrīd ieņem septīto vietu, bet «Soči» ar 83 punktiem ir astotie. Rīgas «Dinamo» ar 71 punktu ir 12.pozīcijā. Lai sasniegtu izslēgšanas spēles, rīdzinieki nedrīkst atļauties zaudēt punktus nevienā no četrām atlikušajām cīņām - visas jāuzvar pamatlaikā. Tikmēr «Soči» vienībai atlikušās četras šīs sezonas regulārā čempionāta cīņas ir jāzaudē pamatlaikā.

Tikmēr pie svarīgas uzvaras izdevies tikt Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētai Ņižņekamskas «Ņeftehimik» vienībai, kas izbraukumā ar 2:1 (2:0, 0:0, 0:1) pamanījās pieveikt Austrumu konferences līderi Kazaņas «Ak Bars».

Abus vārtus uzvarētāju labā guva Pāvels Zdunovs.

Pujacs šim duelim pieteikts nebija.

Nedaudz negaidītu neveiksmi cietuši arī pašreizējie Gagarina kausa glabātāji Magņitogorskas «Metallurg», kas savā laukumā ar 3:4 (0:1, 1:0, 2:2, 0:1) pagarinājumā piekāpās Toljati «Lada» hokejistiem.

Uzvaras vārtus septiņas minūtes pirms papildlaika beigām guva Dmitrijs Vorobjovs.

Zaudējumu svētdien piedzīvojusi Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas «Salavat Julajev», kas ar 2:5 (0:3, 1:1, 1:1) pārliecinoši piekāpās Novokuzņeckas «Metallurg».

Jau pirmajā trešdaļā Novokuzņeckas komandai izdevās izvirzīties vadībā ar 3:0, turklāt 28.minūtē Aleksandrs Komaristijs panāca jau 4:0. Pāris minūtes vēlāk «Salavat Julajev» labā vienus vārtus atguva Aleksejs Gluhovs, taču viesiem cīņā par uzvaru tā arī neizdevās iesaistīties.

Kulda šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un 54 sekundēs, veicot vienu metienu pa pretinieku vārtiem. Tāpat latvietis viena mača laikā bloķēja divus pretinieku metienus.

«Salavat Julajev» pēdējo septiņu maču laikā cietuši jau sešus zaudējumus.

Tikmēr panākumu izcīnījusi latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Kazahstānas komanda Astanas «Baris», kas ar 5:3 (0:1, 3:1, 2:1) pārspēja turnīra pastarīti Habarovskas «Amur».

Bārtulis šajā cīņā nepiedalījās, jo pēc piektdienas mačā par uzbrukumu galvas un kakla rajonā Novosibirskas «Sibirj» hokejistam Sergejam Šumakovam saņēma vienas spēles diskvalifikāciju.

Panākumu izcīnījusi arī Vladivostokas «Admiral», kur par aizsargu treneri strādā Latvijas speciālists Andrejs Maticins, jo šī vienība savā laukumā ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) nedaudz negaidīti pārspēja vienu no Austrumu konferences līderēm Omskas «Avangard».

Austrumu konferences kopvērtējumā «Baris» ar 81 punktu 56 spēlēs ir sestie, bet vienu punktu atpaliek «Salavat Julajev». Tikmēr «Admiral» ar 73 punktiem 57 spēlēs ir devītie, tikai par punktu atpaliekot no izslēgšanas spēlēm, bet ar 70 punktiem tālāk seko «Ņeftehimik».

Tikmēr Rietumu konferences un visas līgas godā ar 132 punktiem 56 spēlēs atrodas CSKA, bet no tās par 14 punktiem atpaliek SKA un Maskavas «Dinamo».

Gagarina kausa izcīņā vēlāk startēs katras konferences astoņi labākie klubi, kur pirmās divas vietas ieņems divīziju uzvarētāji. Šosezon tikusi likvidēta iepriekš divreiz aizvadītā Cerības kausa izcīņa, kurā sacentās Gagarina kausā neiekļuvušie klubi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu