Kivlenieks: Rezultātu ziņā šis čempionāts mums nesmuki sanācis

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas kamaniņu braucēji svētdien pasaules čempionātu (PČ) Siguldā noslēdza ar septīto vietu komandu stafetē, kur iepriekš bija cerēts uz augstāku vietu, uz ko vedināja tajā iepriekš uzrādītie rezultāti un godalgas.

Andris Šics uzreiz pēc finiša žurnālistiem kopējo sniegumu nevēlējās vērtēt, jo komandas biedru – Elīzas Tīrumas un Ināra Kivlenieka braucienus nebija redzējis, taču par savu un brāļa braucienu sacīja, ka tas izdevies labs. Stafetes laikā ātrumi bijuši lieli, jo gaisa temparatūra bija zemāka nekā dienu iepriekš. Uz jautājumu kā mierinās Elīzu, viņš atbildēja, ka viss būs labi.

Pirmā startējusī, Elīza Tīruma, pieļāva kļūdu trases lejasdaļā, kas ietekmēja pārējo rezultātu. Sportiste startēja ar savainotu kāju, taču «viņa ir galvas tiesu pārāka par pārējām meitenēm», pirms sacensībām norādīja izlases galvenais treneris Kaspars Dumpis, kurš pauda prieku par to, ka Tīruma pati ļoti vēlējās startēt šajās sacensībās par spīti savainojumam.

Juris Šics sacīja, ka sezona turpinās un arī nākamās divas sacensības būs ļoti svarīgas cīņā par trijnieku Pasaules kausa kopvērtējumā un cīņā par Eiropas čempionāta medaļām. «Praktiski divu nedēļu laikā būs četras svarīgas sacensības. PK posmi ar Sprinta kausu un Eiropas čempionātu,» viņš teica.

Kivlenieks sacīja, ka brauciens komandu stafetē bijis labs, lai gan ar vienu nenozīmīgu kļūdiņu. No organizatoriskā viedokļa šis bijis labākais PČ, kurā viņam nācies startēt. «Noorganizēts bija uz desmit - desmit ballu sistēmā. Diemžēl mums mājiniekiem rezultātu ziņā šis čempionāts nesmuki sanācis. Jāturpina strādāt.»

Sestdien Siguldā no Latvijas sportistiem augstāko vietu sasniedza Šicu divnieks, kas ieņēma sesto vietu. Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš ierindojās desmitajā vietā, bet dāmu sacensībās trīspadsmitā bija Tīruma. Agrāk svētdien Riks Kristens Rozītis vīriešu sacensībās ieņēma desmito vietu, Kivlenieks – 12. vietu un Artūrs Dārznieks – 15. vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu