Pozitīvisma pilni uz Sočiem (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas sportisti sāk savu ceļu uz Olimpiskajām spēlēm Krievijā, Sočos. Kopumā Latviju pārstāvēs 58 sportisti, taču uz spēļu norises vietu viņi dosies ar dažādiem reisiem, jo arī sportistu starti ir izkaisīti divu nedēļu garumā. Šodien Rīgu pameta Latvijas labākie kamaniņbraucēji. Kādas ir viņu sajūtas pirms gaidāmajiem sporta svētkiem?

Pirmā, individuāli uz Sočiem bija devusies mūsu distanču slēpotāja Inga Dauškāne. Taču, ja runājam par komandu, tad tie ir kamaniņbraucēji. Līdz ar rīta sauli viņi sākumā dodas uz Maskavu un tad uz Sočiem.

Tas, ko nevar nepamanīt, ir pozitīvais noskaņojums, kas valda neilgi pirms reģistrācijas lidojumam. Gatavošanās četrgades svarīgākajām sacensībām ir noslēgusies, un tagad galvenais noskaņoties.

«Viss, ko es izdarīju, – es atradu sevi, un šajās spēlēs es gribētu atrast vēl daļu sevis, kas palīdzētu kāpt vēl augstāk,» savās emocijās dalās kamaniņbraucējs Mārtiņš Rubenis.

Brāļi Šici apgalvo, ka satraukuma nekāda neesot un, ja lidostā ir ieradušies laicīgi, cer arī laicīgi ierasties Sočos: «Uztraukuma nav, varbūt tāpēc, ka nav pirmās spēles. Esam jau bijuši, apmēram sapratuši, tā ka esam mierīgi un būs viss labi!»

Kamaniņbraucēja Ulla Zirne neslēpj savu satraukumu: «Vēl nesen likās, ka gads līdz spēlēm, - un nu jau tās ir klāt! Nu būs jācenšas pēc iespējas labāk - mēs jau katrs apzināmies, ka tās ir svarīgākās sacensības!»

Ierodoties Sočos, sportisti atzīst, ka pats galvenais būs aklimatizēties

Laika prognozes uzrāda ļoti svārstīgus laikapstākļus, un šīs, iespējams, būs visu laiku siltākās ziemas olimpiskās spēles.

Lēmums, kas būs katram jāpieņem pašam, – vai doties uz atklāšanas ceremoniju.

«Tieši pēc atklāšanas vakara startu sāk vīriešu vieninieki, un šī lieta ir prioritāra, bet, ja atceros Vankūveru, tad visi bija klāt, jo tas var būt stimuls labam startam,» domā olimpiskās vienības valdes priekšsēdētājs Einārs Fogelis.

Pirmdien uz Sočiem dodas skeletonisti, bet lielākā daļa sportistu, tostarp hokeja komanda, lidos ceturtdien.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu