Latvijas kamaniņu izlases treneris: Pašmāju trasē nedrīkst tā kļūdīties

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas kamaniņu sporta izlasei Siguldā notiekošā pasaules čempionāta pirmo dienu gribējās labāku, tomēr mājas trasē nedrīkst tā kļūdīties, atzina komandas treneris Kaspars Dumpis.

divnieku konkurencē labākie bija trīskārtējie olimpiskie medaļnieki Andris un Juris Šici, kuri izcīnīja sesto vietu, bet dāmām, neskatoties uz traumu un kļūdu otrajā braucienā, 13.vietu ieguva Elīza Tīruma.

Savukārt smagu kritienu dāmu sacensībās piedzīvoja Ulla Zirne.

«Šodienu gribējās labāku - ne tikai man, bet arī pašiem sportistiem. Viņi arī paši ir atzinuši, ka tiekušies uz kaut ko augstāku. Ir sanācis, kā sanācis. Pašmāju trasē kļūdīties ir nepiedodami,» secināja Dumpis. «Tās ir mūsu mājas, nedrīkstējām tā kļūdīties. Tāpēc rezultāti ir tādi, kādi tie ir.»

«Brāļiem Šiciem nav kaut kas līdz galam ar tehniku. Ātrums nav tāds, ar kādu varētu uzvarēt. Tas ir stipri par mazu. Tehnika Siguldas trasei vēl nav līdz galam izstrādāta,» nācās atzīt Dumpim. «Tīruma ir nedaudz dusmīga uz savu otro braucienu, kad pati kļūdījās. Izskatījās, ka ar viņu viss ir kārtībā, lai gan mazliet pieklibo.»

Tikmēr par Zirnes veselības stāvokli Dumpim pašlaik sīkāka informācija nav. «Ārsti šobrīd pēta viņas kāju. Ir savainojums. Nopietnību varēs uzzināt tikai vēlāk. Lai izslēgtu visas varbūtības, dakteri grib uztaisīt rentgenu.»

Dumpis atzīst, ka vīru sacensībās cer uz Riku Kristenu Rozīti, kurš varētu sasniegt augstu rezultātu paralēli notiekošā pasaules čempionāta U-23 vecuma grupā vērtējumā.

«Ceru, ka viņš par daudz nenervozēs. Ja viņš tiks desmitniekā, tas būs kas lielisks. Viņam galvenais uzdevums ir U-23 čempionāts,» stāstīja treneris. «Ceru, ka beidzot viss sakritīs arī komandas stafetē, un būs augstvērtīgs rezultāts. Šobrīd ar mūsu sniegumu pasaules čempionātā neesmu apmierināts.»

«Mājas sienas gan palīdz, gan traucē, jo atbildība šādās sacensībās tomēr ir nedaudz lielāka. Lielāks slogs sportistiem un treneriem, jo ir vēlme izdarīt visu maksimāli labi. Palīdz tas, ka zini šo trasi, turklāt līdzjutēji liek sapurināties,» uzsvēra Dumpis.

Pasaules čempionāts Siguldā turpināsies arī svētdien, kad trasē dosies vīri un tiks aizvadīta arī komandu stafete.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu