Tīrumai 13.vieta Siguldā notiekošajā pasaules čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Tīruma sestdien ieņēma 13.vietu Siguldā notiekošā pasaules čempionāta dāmu sacensībās, bet pārliecinošu uzvaru svinēja vāciete Natālija Geisenbergere.

Tīrumai sekmīgāks bija pirmais brauciens, kurā viņa uzrādīja desmito rezultātu, trases rekordu sasniegušajai Geisenbergerei zaudējot 0,384 sekundes.

Tomēr otrajā braucienā Tīruma pieļāva rupjāku kļūdu un uzrādīja vien 17. rezultātu, kas summā lika atkrist uz 13.pozīciju.

Kā zināms, Tīruma iepriekšējā Pasaules kausa etapā pārrāva ceļgala saiti, tomēr pasaules čempionātā viņa piedalās, kaut ikdienā pašlaik pārvietojas ar kruķiem.

Geisenbergere labāko rezultātu uzrādīja abos braucienos, summā par 0,316 sekundēm apsteidzot krievieti Tatjanu Ivanovu, bet trešo vietu ieņēma titulētā Tatjana Hifnere no Vācijas, kura zaudēja vēl 0,005 sekundes.

Geisenbergere šosezon ir pārliecinoši labākā kamaniņu braucēja, Pasaules kausa ietvaros uzvarot septiņās no līdz šim aizvadītajām deviņām sacīkstēm. 2013.gada pasaules čempionātā un 2014.gada olimpiskajās spēlēs viņa bija labākā gan divnieku sacensībās, gan komandu stafetē, tāpat vāciete triumfējusi arī 2009.gada pasaules meistarsacīkšu stafetē.

Tīruma uzvarētājai summā zaudēja 0,965 sekundes.

Tikmēr cita latviete Ulla Zirne pēc pirmā brauciena ieņēma 18.vietu, tomēr otrajā piedzīvoja smagu kritienu, salaužot savas kamanas un arī pati nokļūstot ārstu rīcībā.

Savukārt otrajam braucienam nespēja kvalificēties divas jaunās Latvijas braucējas Kendija Aparjode un Alise Evelīna Mitkus. Aparjode pirmajā braucienā Geisenbergerei zaudēja 1,118 sekundes, ierindojoties 27.vietā, bet Mitkus zaudēja 1,961 sekundi, paliekot 34.vietā starp 38 braucējām, kuras spēja sasniegt finišu.

Kā zināms, divnieku sacensībās sestdien trīskārtējo olimpisko medaļnieku Andra un Jura Šicu ekipāža izcīnīja sesto vietu. Pirmajā braucienā labāko rezultātu uzrādīja vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Ārlts, kuri trasi veica 41,929 sekundēs, bet Šici viņiem zaudēja 0,223 sekundes, ieņemot sesto vietu. Otrajā braucienā Šici uzrādīja piekto laiku, tomēr summā augstāk par sesto vietu nespēja pakāpties.

Uzvaru izcīnīja Vendls un Ārlts, divu braucienu summā par 0,136 sekundēm apsteidzot Peteru Pencu un Georgu Fišleru no Austrijas. Savukārt trešajā vietā ierindojās Kristians Oberštolcs un Patriks Grūbers no Itālijas, kuri zaudēja 0,257 sekundes.

Ārpus goda pjedestāla pozīcijām palika Pasaules kausa kopvērtējuma līderi Tonijs Egerts un Saša Benekens no Vācijas, kuri ierindojās ceturtajā pozīcijā.

Savukārt Šici uzvarētājiem summā zaudēja 0,449 sekundes.

Tikmēr Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš pēc pirmā brauciena ieņēma desmito vietu. Otrajā viņi uzrādīja astoto labāko rezultātu, bet summā saglabāja to pašu desmito pozīciju. Uzvarētājiem Latvijas otrā ekipāža zaudēja 0,739 sekundes.

Sacensībās piedalījās arī Latvijas jaunā ekipāža Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels, kas pirmajā braucienā ierindojās 19.vietu starp 24 ekipāžām, bet otrajam kvalificējās vien 18 labākie divnieki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu