Brāļi Šici paliek bez medaļām PČ Siguldā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Trīskārtējo olimpisko medaļnieku Andra un Jura Šicu ekipāža sestdien izcīnīja sesto vietu savās mājās Siguldas trasē notiekošā pasaules čempionāta kamaniņu sportā divnieku sacensībās.

Pirmajā braucienā labāko rezultātu uzrādīja vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Ārlts, kuri trasi veica 41,929 sekundēs, bet Šici viņiem zaudēja 0,223 sekundes, ieņemot sesto vietu.

Otrajā braucienā Šici uzrādīja piekto laiku, tomēr summā augstāk par sesto vietu nespēja pakāpties.

Uzvaru izcīnīja Vendls un Ārlts, divu braucienu summā par 0,136 sekundēm apsteidzot Peteru Pencu un Georgu Fišleru no Austrijas. Savukārt trešajā vietā ierindojās Kristians Oberštolcs un Patriks Grūbers no Itālijas, kuri zaudēja 0,257 sekundes.

Ārpus goda pjedestāla pozīcijām palika Pasaules kausa kopvērtējuma līderi Tonijs Egerts un Saša Benekens no Vācijas, kuri ierindojās ceturtajā pozīcijā.

Savukārt Šici uzvarētājiem summā zaudēja 0,449 sekundes.

Tikmēr Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš pēc pirmā brauciena ieņēma desmito vietu. Otrajā viņi uzrādīja astoto labāko rezultātu, bet summā saglabāja to pašu desmito pozīciju. Uzvarētājiem Latvijas otrā ekipāža zaudēja 0,739 sekundes.

Sacensībās piedalījās arī Latvijas jaunā ekipāža Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels, kas pirmajā braucienā ierindojās 19.vietu starp 24 ekipāžām, bet otrajam kvalificējās vien 18 labākie divnieki.

Trīskārtējie olimpiskie medaļnieki Šici sezonas svarīgākajās sacensībās pie medaļas tikuši sešas reizi pēdējo septiņu gadu laikā. 2008. un 2009.gadā Latvijas komanda izcīnīja bronzu pasaules čempionātu stafetē, 2010.gadā Šici tika pie sudraba Vankūveras olimpiskajās spēlēs, bet vēl pēc gada viņiem bija bronza arī pasaules čempionāta individuālajās sezonās. Savukārt 2014.gadā bez bronzas godalgām Soču olimpisko spēļu divnieku un stafetes sacensībās viņi guva arī sudrabu Siguldā notikušā Eiropas čempionāta stafetē.

Bez medaļas Šici palika vien 2012.gadā, bet toreiz pirms sezonas vecākais no brāļiem Juris cieta smagā autoavārijā.

Šosezon Šici startē ļoti sekmīgi un Pasaules kausa kopvērtējumā pašlaik atrodas trešajā vietā, tomēr vēl viena cerība kāpt uz goda pjedestāla viņiem būs svētdien gaidāmajā komandu stafetē.

Turpinājumā sestdien risināsies arī divnieku sacensības, kurās braucieni sāksies plkst.12.30 un 14.15.

Šeit Latviju pārstāvēs Elīza Tīruma, Ulla Zirne, Kendija Aparjode un Evelīna Alise Mitkus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu