Melbārdis iegūst Pasaules kausu arī divnieku konkurencē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas vadošā bobsleja pilota Oskara Melbārža ekipāža sestdien triumfēja arī Pasaules kausa divnieku kopvērtējumā, kļūstot par pārliecinoši labāko vienību šosezon. Melbārdis kļuvis par piekto pilotu mūsdienu bobsleja vēsturē, kurš vienā sezonā Pasaules kausā triumfējis gan divnieku, gan četrinieku vērtējumā, sekojot vāciešiem Andrē Langem, Kristofam Langenam, kanādietim Pjēram Lidēram un šveicietim Martinam Annenam.

Sočos notiekošā Pasaules kausa noslēdzošā, astotā, posma divnieku sacensībās Melbārdis ar Daumantu Dreiškenu pēc pirmā brauciena atradās ceturtajā vietā, par 0,33 sekundēm zaudējot līderpozīcijā esošā šveicieša Riko Pētera ekipāžai.

Savukārt otrajā braucienā latvieši sasniedza jaunu starta rekordu un arī finišā uzrādīja pārliecinoši labāko rezultātu, kas summā ļāva pakāpties uz otro vietu, no Pētera atpaliekot par 0,13 sekundēm.

Tikmēr trešo vietu ieguva cits šveicietis Beāts Hefti, kurš zaudēja 0,27 sekundes.

Šīs sezonas astoņos posmos Melbārdis divnieku sacensībās labāko trijniekā bija septiņas reizes, izcīnot divus panākumus un piecas reizes būdams otrais. Viņa kontā ir arī Eiropas čempionāta sudraba godalga, turklāt Eiropas čempionātos Latvija kā neatkarīga valsts divnieku sacensībās pie medaļas tikusi pirmoreiz.

Melbārdis un Dreiškens ir vienīgā Latvijas ekipāža, kas piedalījās šajās sacensībās.

Lai Melbārdis nosargātu pirmo vietu Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem, viņam Sočos bija jāfinišē vismaz ceturtajā vietā, ja Hefti izdotos šajās sacensībās triumfēt. Savukārt trešajā vietā bijušais vācietis Frančesko Frīdrihs uz Sočiem nebija devies, lai labāk sagatavotos pasaules čempionātam.

Pasaules kausa noslēguma kopvērtējumā divniekiem Melbārdis iekrāja 1684 punktus, viņam ar 1636 punktiem sekoja Hefti, bet uz trešo vietu pēc noslēdzošā etapa ar 1449 punktiem pakāpās Pēterss.

Pēc tam svētdien sportisti Pasaules kausa sezonu noslēgs ar četrinieku sacensībām, kur Melbārdis pēc Frīdriha neatbraukšanas jau garantējis savai ekipāžai pirmo vietu noslēguma kopvērtējumā.

Melbārdis triumfējis arī neoficiālajā divnieku un četrinieku kopējā ieskaitē.

Straujuma: Melbārža triumfs Sočos iedvesmo panākumiem ikvienu Latvijas iedzīvotāju

Latvijas vadošā bobsleja pilota Oskara Melbārža ekipāžas triumfs Pasaules kausā bobslejā ikvienu Latvijas iedzīvotāju iedvesmo sasniegt rezultātus jebkurā jomā, aģentūru LETA informēja Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Viņa norādīja, ka premjerministre sportistu uzvaru vērtē kā vēsturisku un iedvesmojošu uzvaru. «Tā ir vēsturiska uzvara. Šis panākums iedvesmo gan mani, gan jebkuru iedzīvotāju un pierāda, ka viss ir iespējams, vajag tikai tiekties uz mērķi,» norādījusi Straujuma.

Savukārt uz jautājumu, vai sportistiem plānoti arī valsts apbalvojumi, Rozenberga atbildēja apstiprinoši.

«Tiklīdz sportisti atgriezīsies Latvijā, notiks tikšanās ar premjerministri un plānots, ka sportisti tiks arī attiecīgi prēmēti,» sacīja premjerministres preses sekretāre.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu