«Ventspils» vien pēdējā ceturtdaļā izrauj uzvaru pār «Jūrmala»/«Fēnikss» komandu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Valsts čempioni «Ventspils» piektdien «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē sīvā cīņā ar rezultātu 83:65 (17:19, 22:21, 22:21, 22:4) pārspēja «Jūrmala»/«Fēnikss» komandu, izšķirošo pārsvaru iegūstot vien pēdējā desmitminūtē.

Jau no paša spēles sākuma bija skaidrs, ka «Jūrmala»/«Fēnikss» basketbolisti cīnīsies līdz galam, kaujinieciski uzvarot pirmo ceturtdaļu ar divu punktu pārsvaru. Otrās ceturtdaļas vidū jūrmalniekiem izdevās izvirzīties vadībā ar deviņiem punktiem, tomēr pēc veiksmīgas Ventspils leģionāra Hārvija Granta spēles un vairākām pretinieku kļūdām, ventspilnieki sadeldēja rezultātu un ceturtdaļu noslēdza ar viena punkta pārsvaru.

Trešās ceturtdaļas rezultāts bija identisks, atstājot spēles likteņa izšķiršanu uz spēles pēdējo ceturtdaļu. «Jūrmala»/«Fēnikss» neprecizitāte spēles izskaņā bija pārsteidzoša un viņi spēja iemest tikai četrus punktus, bet «Ventspils» mačā, kas trīs ceturtdaļas bija ritējis ļoti sīvi, noslēgumā tika pie panākuma ar 18 punktu pārsvaru.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 17 punktiem bija Grants, tam ar 14 punktiem pievienojās Aksels Vairogs, savukārt cits komandas leģionārs Niks Giks izcēlās ar desmit punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt Jūrmalas komandas sastāvā rezultatīvākais bija Dāvis Čoders, gūstot 17 punktus, bet 11 punktus guva Artūrs Ausējs un Ervīns Jonāts. Tikmēr Roberts Mednis un Iļja Gromovs atstāja laukumu ar piecām piezīmēm.

Pēc ļoti veiksmīgā sezonas ievada jūrmalnieki pēdējos piecos mačos cietuši četras neveiksmes, bet kopvērtējumā joprojām ieņem ļoti stabilu ceturto vietu.

Tikmēr «Ventspils» otrdien ļoti pārliecinoši pārvarēja Baltijas Basketbola līgas (BBL) astotdaļfinālu, bet LBL ietvaros joprojām šosezon cietusi vien vienu neveiksmi.

Abu komandu pirmā apļa mačā «Ventspils» izcīnīja panākumu ar gandrīz identisku rezultātu kā piektdien - 83:66.

«Aldaris» LBL turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas valsts čempione «Ventspils», kurai tagad ir 12 uzvaras 13 spēlēs, bet tai ar 17 panākumiem 21 mačā seko «Liepāja»/«Triobet». «VEF Rīga» ar sešiem panākumiem astoņās spēlēs ir trešajā vietā, «Jūrmala»/«Fēnikss» ar 14 uzvarām 21 cīņā seko ceturtajā pozīcijā, bet «Barons»/LDz un «Jēkabpils» basketbolistiem 22 cīņās ir pa 11 panākumiem.

«Jelgava» ar deviņām uzvarām 22 mačos joprojām atrodama septītajā vietā, turpinot cīņu par vietu izslēgšanas spēlēs. Tai ar septiņiem panākumiem 21 spēlē seko «Valmiera», bet «Latvijas Universitātes» (LU) un «Saldus» kontā ir attiecīgi piecas un četras uzvaras.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu