Nissan izstrādājuši «kabatas» izmēra dzinēju ar 400 ZS (23)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nissan

Japāņu kompānija atklājusi 1,5 litru trīs cilindru benzīna dzinēju, kurš attīsta 400 ZS un 380 Nm, turklāt ir tik kompakts un viegls, ka pārnēsāt to var viens cilvēks.

Jauno motoru Nissan plāno uzstādīt sacīkšu prototipam ZEOD RC, kurš šogad jūnijā debitēs Lemānas 24 stundu izturības braucienā. Tas ir hibrīdauto, kurš pēc Nissan apgalvotā kļūs par pirmo automobili leģendāro sacensību vēsturē, kurš vienu pilnu apli varēs nobraukt, neiztērējot ne gramu benzīna.

Foto: Nissan

ZEOD RC hibrīdsistēmā ietilpstošais iekšdedzes dzinējs ir 500x400x200 milimetrus liels un sver tikai 40 kilogramus. Nissan atzīmē, ka turbomotoriņš ir tik mazs, ka atbilst vairuma planētas aviokompāniju rokasbagāžas izmēra standartiem.

Tāpat Nissan atzīmē, ka dzinējam ir labāks jaudas un svara attiecības (10 ZS uz kilogramu) rādītājs nekā jaunajiem F-1 1,6 litru sešu cilindru turbodzinējiem.

ZEOD RC hibrīdsistēmā ietilpst arī elektromotors, piecu pakāpju transmisija un kinētiskās enerģijas rekuperācijas iekārta.

Nissan norāda, ka augsti tehnoloģiskais dzinēja prototips nav tikai niekošanās ar mūsdienu iespējām; inženieru idejas ar laiku nonāks arī sērijveida mašīnu motoros.

Foto: Nissan
Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu