Latvijas florbolisti PČ kvalifikācijā zaudē Norvēģijai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.floorball.lv

Latvijas vīriešu florbola izlase Valmierā notiekošā pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra centrālajā mačā piektdien ar rezultātu 4:6 (2:2, 1:3, 1:1) zaudēja savai galvenajai konkurentei Norvēģijai.

Tādējādi Norvēģija kā pirmā šajā grupā nodrošināja ceļazīmi uz finālturnīru, bet Latvijas izlase par atlikušo automātisko ceļazīmi uz pasaules čempionātu sestdien spēkosies ar Itāliju.

Spēles pirmo desmit minūšu laikā Norvēģijas izlase iekrāja divu vārtu pārsvaru, bet līdz pirmās trešdaļas beigām Kārlis Bulāns un Atis Blinds atjaunoja neizšķirtu. Otrajā trešdaļā viesi vēlreiz pārņēma vadību, bet trešdaļas vidū līdzsvaru otro reizi atjaunoja Juris Gribusts.

Otrās trešdaļas pēdējās minūtēs Norvēģijas izlase guva divus vārtus, bet noslēdzošās trešdaļas ievadā izvirzījās vadībā ar 6:3. Trešdaļas pašā vidū vienus vārtus mājiniekiem atguva Toms Akmeņlauks, bet piecas minūtes pirms cīņas beigām Latvijas izlase nonāca vairākumā. Tomēr Ainārs Juškēvičs jau pavisam drīz muļķīgā situācijā izpelnījās atbildes noraidījumu, un atlikušajā laikā mājinieki spiedienu uz vārtiem precīzā metienā nepārvērta.

Kā ziņots, pirmajā spēļu dienā Latvija otrdien ar 9:2 pārliecinoši uzveica Ungāriju, bet pēc tam ar 13:2 sagrāva potenciālo sacensību pastarīti Lihtenšteinu. Savukārt norvēģi vispirms ar 24:3 sagrāva Ungāriju, bet ceturtdien ar 11:3 pārliecinoši uzvarēja arī Itāliju.

Kopvērtējumā Norvēģijas izlasei ir seši punkti trīs spēlēs un jau nodrošināta pirmā vieta, bet Latvijas un Itālijas izlases trīs mačos iekrājušas pa četriem punktiem. Tālāk ar diviem punktiem četrās spēlēs seko Ungārija, bet Lihtenšteina trīs cīņās pie punktiem nav tikusi.

Turnīra noslēdzošajā mačā Latvija sestdien cīnīsies pret Itāliju.

Tiesības spēlēt šī gada decembrī paredzētajā pasaules čempionātā, kas norisināsies Zviedrijā, sev garantēs divas labākās komandas un visu četru grupu divas labākās trešo vietu ieguvējas.

Neilgi pirms atlases turnīra sākuma Latvijas valstsvienībā notika izmaiņas spēlētāju sastāvā - apslimušo Jāni Jansonu aizstāja Toms Rīsmanis.

Līdz ar to Latvijas izlasē ir septiņi «Lekrings» spēlētāji, četri nāk no RTU/«Inspecta» komandas, trīs pārstāv «Lielvārdi», bet pa vienam - «Ulbroka»/FS «Masters», «Valmieru»/ViA un Kocēnu «Rubeni». Vēl trīs izlases kandidāti spēlē ārzemēs - Somijā un Šveicē.

Kā ziņots, 2012.gada beigās Latvija pasaules čempionātā apakšgrupas pēdējā mačā sensacionāli pieveica spēcīgo Čehiju, kas ceturtdaļfinālā ļāva izvairīties no tikšanās ar Somiju. Tomēr vēsturi pārrakstīt Latvijai neizdevās, jo cīņā par iekļūšanu pusfinālā tika zaudēts Vācijai un turnīrs noslēgts sestajā vietā.

Latvijas vīriešu florbola izlases dalībnieki pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā:

vārtsargi - Andis Blinds (RTU/«Inspecta»), Anrijs Vents (Cēsu «Lekrings»);

aizsargi - Oskars Fīrmanis, Atis Blinds (abi - RTU/«Inspecta»), Andris Malkavs, Dāvis Vilders, Jānis Rajeckis (visi - Cēsu «Lekrings»), Morics Krūmiņš («Salibandyseura», Somija), Aigars Belasovs («Valmiera»/ViA), Gatis Akūlovs (Kocēnu «Rubene»);

uzbrucēji - Artis Savins, Juris Gribusts, Toms Akmeņlauks (visi - «Lielvārde»), Mārtiņš Rajeckis, Ingus Laiviņš, Toms Rīsmanis (visi - Cēsu «Lekrings»), Ainārs Juškēvičs («Ulbroka»/FS «Masters»), Kārlis Bulāns (RTU/«Inspecta»), Artis Raitums («Salibandyseura»), Mihails Kostusevs (Zumisvaldes «Grunenmatt», Šveice).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu