Saviels pievienojies Dānijas komandai «Mighty Bulls»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas hokeja aizsargs Agris Saviels karjeru turpinās Dānijas augstākās līgas vienībā Redovres «Mighty Bulls», pavēstījusi komanda.

Līdz šim šosezon pieredzējušais Saviels pārstāvēja Latvijas čempionāta līdervienību «Kurbads», tomēr tagad viņš atgriezies leģionāra ampluā.

«Pēc tam, kad vairāki sponsori piešķīra mums papildu līdzekļus, esam strādājuši saspringtā režīmā, lai atrastu pareizo spēlētāju, kurš iederētos mūsu spēles stilā,» izteicies vienības direktors Braiens Mellers.

Dānijas čempionāta kopvērtējumā pašlaik Redovres komanda ar 41 punktu 32 spēlēs ieņem sesto vietu.

32 gadus vecais aizsargs šosezon Latvijas čempionātā aizvadīja 21 spēli, kuru laikā izcēlās ar diviem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Saviels «Kurbads» rindas papildināja vasarā, kad klubs pirmoreiz vēsturē bija pieteicies dalībai Latvijas virslīgas čempionātā.

Aizsargs vēl iepriekšējā gadā pārstāvēja Latvijas izlasi pasaules čempionātā, kad tā ieguva 11.vietu.

Kopumā Saviels izlases rindās piedalījies sešos pasaules čempionātos, turklāt bija tās sastāvā arī 2006.gada Turīnas olimpiskajās spēlēs.

Savielu 2000.gadā ar augsto 63.numuru Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā izvēlējās Kolorado «Avalanche». Taču nevienu spēli pasaules spēcīgākajā līgā aizsargs tā arī neaizvadīja, 2005.gadā atgriežoties Eiropā.

Kopš tā laika Saviels ir spēlējis dažādu valstu klubos, tostarp 2007./2008.gada sezonā cīnījās arī Dānijas laukumos, spēlējot Odenses «Bulldogs» un Herningas «Blue Fox» rindās.

Iepriekšējo sezonu latvietis pavadīja Ukrainas vienībā Kijevas «Kompanjon», 28 spēlēs izceļoties ar trim rezultatīvām piespēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu