Hokeja izlases ārsts Kvēps: Ozoliņš bija tas, kurš mūs veda (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas izlases hokejists Sandis Ozoliņš, kuram uzticēta valsts karoga nešana Soču olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, ir cilvēks ar lielo burtu, uzskata hokeja valstsvienības ārsts Jānis Kvēps.

Ozoliņš trešdien oficiāli tika nosaukts kā Latvijas karognesējs jau nākamnedēļ paredzētajā Soču Olimpiādes atklāšanā. Viņš ir ceturtais hokejists pēc Leonīda Vedēja (1936.gada olimpiskajās spēlēs), Harija Vītoliņa (2002.) un Artūra Irbes (2006.) valsts vēsturē, kuram ticis šāds gods.

«Šoreiz emocijas ir īpaši sakāpinātas, bet iepriekš, kad karogu nesa Vītoliņš un Irbe, biju jaunāks, tad tās bija mazāk,» sarunā ar žurnālistiem izteicās Kvēps. «Jau no sākuma biju pārliecināts, ka Sandis nesīs. Viņš izgājis cauri ļoti daudz peripetijām dzīvē, bet pacēlies tik augstu - cilvēks ar lielo burtu.»

Ozoliņš 2006.gadā pēc Turīnas olimpiskajām spēlēm paziņoja par aiziešanu no valstsvienības, bet Kvēps tam nekad līdz galam neesot ticējis. «Sirds dziļumos vienmēr domāju, ka viņš atgriezīsies.»

«Protams, lielā mērā ceļazīme uz Sočiem tika izcīnīta, pateicoties Ozoliņam, tomēr nedrīkst aizmirst visu komandu, jo viens neko nevar izdarīt - visi viņu atbalstīja, un Sandis bija tas, kurš mūs veda,» atzina Kvēps.

Latvijas izlases ārsts atcerējās, ka 2002.gada olimpiskajās spēlēs Soltleiksitijā karognesējam Vītoliņam klājies grūti. «Zem tribīnēm visu laiku bija lēna iešana, bet pēdējā aplī vajadzēja skriet, turklāt tur bija tumšs, un nebūtu bijis brīnums, ja karognesējs pakristu.»

Latvijas karogu Ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā ir nesuši bobslejisti Jānis Ķipurs, Zintis Ekmanis un Sandis Prūsis, kā arī hokejisti Harijs Vītoliņš un Artūrs Irbe, bet iepriekšējā Olimpiādē pirms četriem gadiem Vankūverā šis gods tika uzticēts skeletonistam Martinam Dukuram.

Soču olimpiskās spēles norisināsies no 7.februāra līdz 23.februārim, bet Latviju tajās pārstāvēs 58 sportisti.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu