Tīruma pirms pasaules čempionāta Siguldā pārrāvusi ceļgala saiti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Tīruma iepriekšējās sacensībās pārrāvusi ceļgala saiti, tomēr sportiste ir apņēmības pilna piedalīties šajā nedēļas nogalē Siguldā gaidāmajā pasaules čempionātā.

Janvāra pēdējā dienā Norvēģijā notikušajās Pasaules kausa sacensībās Tīruma pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu.

«Kamana uzkrita man uz kājas un pārrāvu saites,» sacīja sportiste. «Pirmdien pirmo reizi mēģināju braukt. Fizioterapeiti noteipoja kāju, dakteri sadeva pretsāpju līdzekļus un brauca laikā kāju nejutu.»

Tīruma stāstīja, ka tagad katru dienu uz Siguldas trasi brauc fizioterapeits, lai noteipotu viņas kāju. Vienīgās sāpes viņai ir finišā, kad nepieciešams kamanu nobremzēt.

«Pasaules čempionātā startēšu un darīšu visu, kas manos spēkos,»

pauda latviete, kura pašlaik ikdienā pārvietojas ar kruķiem.

Šajā sezonā Tīruma Pasaules kausa etapos labāko astotniekā iekļuvusi četras reizes. Viņa iekrājusi 266 punktus un kopvērtējumā atrodama 12.pozīcijā.

Kā zināms, traumas dēļ Latvijai pasaules čempionātā nepalīdzēs arī vīru braucējs Kristaps Mauriņš, bet no smadzeņu satricinājuma atkopies Artūrs Dārznieks.

Pasaules čempionāts risināsies sestdien un svētdien. Dāmas trasē dosies pirmajā dienā, bet svētdien Tīrumai plānota dalība arī stafetē.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāts Siguldas trasē risinājās 2003.gadā, turklāt tā divas reizes uzņēmusi arī Eiropas čempionātu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu