Kļūdas aizsardzībā noved pie ļoti sāpīga zaudējuma!

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Latvijas komanda Rīgas «Dinamo», aizvadot pēdējo šīs sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēli savā laukumā, sestdien ar rezultātu 2:4 (1:0, 1:3, 0:1) zaudēja Čeļabinskas «Traktor» hokejistiem un tādējādi attālinājās no iespējamās dalības Gagarina kausa izcīņas turnīrā.

Rietumu konferencē Rīgas «Dinamo» ar 71 punktu 55 mačos atrodas devītajā pozīcijā, par diviem punktiem atpaliekot no Ņižņijnovgorodas «Torpedo», kas turklāt aizvadījusi par trim mačiem mazāk. Tikpat punktu ir arī Čerepovecas «Severstaļ» un Podoļskas «Vitjaz».

«Dinamo» atklāja rezultātu, taču neveiksmīgs otrā perioda vidus, kurā nedaudz vairāk kā piecās minūtēs tika zaudēti trīs vārti, komandu nostādīja grūtā situācijā, no kuras Arta Ābola trenētā komanda nespēja izkļūt, piedzīvojot otro zaudējumu pēc kārtas.

Rezultātu ar skaistu vārtu guvumu spēles 13. minūtē atklāja Meija, kurš pie laukuma apmales tika pie ripas, ar pirueti apspēlēja pretinieku aizsargu un no iemetiena apļa meta vārtu tuvajā augšējā stūrī. Pēc tam rīdzinieki varēja pārsvaru dubultot, jo divas reizes spēlēja vairākumā, tomēr tas neizdevās.

Pagalam neveiksmīga bija otrās trešdaļas pirmā puse. Pēc Cibuļska rupjas kļūdas savā zonā ripu laukuma vidū pārķēra Frensiss Parē, kurš ieslidojis pretinieku zonā no tās vidus izdarīja priekš Delorjē netveramu metienu. Ābols drīz pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu, jo viesiem joprojām bija pārsvars.

Taču divas minūtes vēlāk viesi veica ātru uzbrukumu, kuru no vārtu priekšas noslēdza Konstantīns Panovs, kurš bija pirmais pie Delorjē atsistās ripas, panākot 2:1 «Traktor» labā. Savukārt vēl pēc trīs minūtēm viesi guva trešos vārtus, kad pēc metiena no zilās līnijas izcēlās Maksims Kondratjevs.

Nonākot iedzinējos ar 1:3 mājinieki atdzīvojās. Laukumā tika izlaists Rodrigo Ābols un jau viņa pirmajā maiņā starpību izdevās samazināt. Meija metiena pozīcijā izvirzīja Ābolu, viņa metienu vārtsargs atvairīja, taču pirmais pie ripas vārtu priekšā bija Sotnieks, to spēcīgi triecot tīklā.

Trešajā periodā rīdziniekiem, kurus atbalstīja 10 020 skatītāji, bija ļoti daudz labu iespēju panākt izlīdzinājumu, taču uzdevumu augstumos bija pretinieku vārtsargs Vasilijs Demčenko. Reizi ripa pabija viņa vārtos pēc Broka Trotera metiena, taču tas notika jau pēc tiesneša svilpes.

Pēdējās minūtes «Dinamo» hokejisti uzbruka ar lieliem spēkiem, viņiem bija izteikts pārsvars un daudz iespēju, kuras palika neizmantotas Pusotru minūti pirms pamatlaika beigām Delorjē tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, taču arī tas nedeva cerēto, jo beigās «Traktor» iemeta ceturto ripu, kad trīs sekundes pirms sirēnas tukšos mājinieku vārtos trāpīja martins Rūžička.

Vārtu guvēji: 1:0 Gints Meija (Jerofejevs, 12:30), 1:1 Fransis Parē (26:58), 2:1 Konstantīns Panovs (Piganovičs, 29:13), 3:1 Maksims Kondratjevs (Ružička, 32:10), 3:2 Kristaps Sotnieks (Ābols, Meija) (35:19), 4:2 Martins Ružička (Panovs, Kvints) (59:57).

Metieni: 22 - 24

Soda minūtes: 6 - 6

Rīgas «Dinamo» sastāvs mačam ar «Traktor» komandu

Vārtsargi: #38 Delorjē (#36 Sedlāčeks);

Aizsargi: #9 Kr.Rēdlihs - #44 Cibuļskis, #5 Genovejs - #7 Porejs, #11 Sotnieks - #23 Jerofejevs, #28 Grīnbergs;

Uzbrucēji: #71 Bukarts - #55 Videls - #19 M.Rēdlihs, #10 Dārziņš (K) - #16 Vilsons - #70 Indrašis, #89 Troters - #25 Džeriņš - #87 Meija, #17 Saulietis - #96 Bičevskis - #13 Skvorcovs, #18 Ābols.

Šajā mačā rīdziniekiem joprojām nevarēs palīdzēt aizsargs Milans Jurčina, kurš guvis ķermeņa augšdaļas muskuļa savainojumu un ierindā varētu atgriezties uz regulārā čempionāta noslēdzošo piecu izbraukuma spēļu sēriju.

Iepriekš abas komandas savstarpēji tikās pērnā gada septembrī, kad uzvaru pēcspēles metienu sērijā ar 2:1 savā laukumā izcīnīja «Traktor».

Pēc mača ar «Traktor» pēdējie pieci regulārā čempionāta mači rīdziniekiem jau būs izbraukumā, šai sērijai uzsākoties 11.februārī ar cīņu pret Sanktpēterburgas SKA. Turklāt vēl pa reizei būs jātiekas arī ar tiešajām konkurentēm Zagrebas «Medveščak», Bratislavas «Slovan» un Mitišču «Atlant».

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu