Rallija «Liepāja» kvalifikācijā ātrākais - krievu braucējs Lukjaņuks

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posma - rallija «Liepāja» - piektdien notikušajā kvalifikācijas posmā ātrāko laiku uzrādīja «H-Racing» komandas krievu braucējs Aleksejs Lukjaņuks.

Krievijas sportists 3,09 kilometrus garo posmu veica vienā minūtē un 35,86 sekundēs, tikai par piecām sekundes simtdaļām apsteidzot «Peugeot» akadēmijas braucēju īru Kreigu Brīnu. Tikmēr trešais bija ERČ sezonas pirmā posma uzvarētājs no «Lotos» komandas polis Kajetans Kajetanovičs, kurš zaudēja 1,47 sekundes.

Savukārt labākais no Latvijas sportistiem šajā posmā kopējā ieskaitē bija Mārtiņš Svilis, kurš uzrādīja septīto labāko laiku, kamēr 14.pozīcijā bija Ralfs Sirmacis, kurš šobrīd ir pirmais starp «RC4» klases braucējiem.

Rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs sava debijas rallija kvalifikācijā ieguva 22.vietu kopvērtējumā un piekto savā klasē. Tikmēr Jānis Vorobjovs, kurš pirmo reizi šajās sacīkstēs startēs ar no jauna uzbūvētu mašīnu, bija pats lēnākais, tādējādi varēs startēt no zemākas pozīcijas sestdienas ātrumposmos.

Sacensību atklāšanas ceremonija Liepājas Rožu laukumā paredzēta piektdien plkst.20.

Jau vēstīts, ka rallija «Liepāja» rīkotāji ceturtdien nepiemērotu laikapstākļu dēļ lēma par distances saīsināšanu, atceļot pilsētas ātrumposmu Liepājā, kas bija plānots pirmoreiz vēsturē.

Nepiemērotu laikapstākļu dēļ ticis atcelts sacensību noslēdzošais - divpadsmitais - ātrumposms, kura norise Liepājas pilsētā bija paredzēta svētdien, 8.februārī, plkst.16.

Paralēli ERČ notiks arī Latvijas rallija čempionāta (LRČ) otrais un trešais posms.

Kā ziņots, kopumā ERČ ieskaitē piedalīsies 52 ekipāžas no 20 valstīm, no kurām 16 startēs junioru čempionāta vērtējumā.

Paralēli notiekošā LRČ ieskaitē sacensībās piedalīsies 34 ekipāžas.

Kopumā šosezon Eiropas čempionātā risinās desmit posmi, kas notiek arī Austrijā, Lielbritānijā, Portugālē, Beļģijā, Igaunijā, Čehijā, Kiprā, Grieķijā un Francijā.

ERČ posms Latvijā risināsies trešo gadu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu