Baldonieks: Noruna ar Kārli Skrastiņu bija vīrs un vārds

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Atlicis mazāk par trim mēnešiem līdz kārtējam hokeja pavasara trakumam pasaules čempionātam Čehijā. Kamēr pilnā sparā rit klubu sezona, arī Latvijas nacionālās komandas vadībai darba pilnas rokas. Galvenajam trenerim jāievelk kandidātu kontūras, jāapzina spēlētāji, kuriem pārstāvēt savu valsti nebūtu jāmeklē papildu motivācija.

Pirms pasaules čempionāta astoņas pārbaudes spēles

Latvijas valstsvienībai pirms pasaules čempionāta plānotas astoņas pārbaudes spēles, no kurām četras būs savu līdzjutēju priekšā. 3. un 4. aprīlī viesos «Euro Hockey Challenge» turnīra ietvaros jāspēlē pret Baltkrievijas komandu, nedēļu vēlāk savā laukumā (vēl konkrēti nav zināms, vai spēles notiks «Arēnā Rīga») jātiekas ar Franciju, 17. un 18. aprīlī Bergenā paredzētas spēles pret Norvēģiju, bet pēdējie divi mači risināsies 24. un 25. aprīlī Rīgā pret Slovākiju.

Pirmajās sešās pārbaudes spēlēs galvenā trenera Aleksandra Beļavska rīcībā būs paplašināts kandidātu loks, tajās viņš novērtēs hokejistu lietderību izlasei. Optimālais sastāvs, kāds varētu doties uz Prāgu, būs zināms pēdējās divās spēlēs pret Slovākiju. Pēc tām gan vēl varētu notikt sastāva sijāšana un, visticamāk, nebūs pilnīgas skaidrības par Ziemeļamerikā spēlējošo hokejistu gatavību palīdzēt izlasei.

Valstsvienības redzeslokā ir aptuveni 10 vārtsargi

Svarīgākā pozīcija laukumā ir vārtsarga. Latvijai tajā allaž bijuši augstākās klases meistari. «Latvijā ir aptuveni 10 vārtsargi, kuri ir mūsu redzeslokā,» sarunā ar TVNET sacīja ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks. «Redzēsim, kāda situācija būs pavasarī. Ja kubu sezona Šveicē ievilksies Elvim Merzļikinam, Ivaram Punnenovam (šobrīd ārstē savainojumu), Edgaram Masaļskim, tad, visticamāk, viņi uz spēlēm pret Baltkrieviju nebūs. Bet mums ir vēl kandidāti, kurus vētījam.»

Beļavskis valstsvienību vēlas motivētu, spēlētājus, kuri grib cīnīties. «Komandai jāsastāv no tiem cilvēkiem, kas vēlas pierādīt visai pasaule, arī sev, ka var kaut ko panākt un iepriecināt līdzjutējus. Tad veidojas kolektīvs, komanda, kas ir cīņas spējīga un gatava cīnīties par labu rezultātu. Mums nav izcilas zvaigznes, augstākais meistarības līmenis, bet vienmēr pēc uzvarām esam teikuši, ka to sasniedzis kolektīvs.

Ja konkrētā brīdī esam 20 vienādi domājoši, tad varam gāzt kalnus.

Gribas panākt stabilitāti. Problēma ir, ka ilgstoši to nespējam noturēt,» skaidro Baldonieks.

Līdz šim neviens spēlētājs nav informējis izlases vadību par atteikumu pārstāvēt komandu.

«Mums nav jāskrien pakaļ spēlētājiem un jāprasa: tu būsi, vai ne?

Atceros nelaiķi Kārli Skrastiņu. Ja mēs ar viņu vasarā sarunājām, tad tas bija vīrs un vārds.

Viņu nevajadzēja traucēt. Spēlētāji zina, ka pavasarī ir izlases laiks. Izlases sakarā nevar būt runas par motivāciju,» teica nacionālās komandas ģenerālmenedžeris.

Hokejistam pārstāvēt savu valsti jābūt motivētam, ko vairākkārt akcentējis arī Beļavskis. Tā ir viena no spēcīga komandas gara sastāvdaļām. «Man nav šaubu par Beļavska hokeja izpratni, par viņa spēles redzējumu, māku pasniegt, iedvesmot,» tā Baldonieks.

Latvijas izlase pasaules čempionāta apakšgrupu turnīrā Prāgā pretī stāsies Kanādai, Čehijai, Zviedrijai, Vācijai, Francijai, Dānijai un Baltkrievijai. Pirmais mačs 1. maijā pret kanādiešiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu