Vienojas par Latvijas hokeja izlases spēļu tiešraidi kanālā Re:TV (48)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Mediju koncerns «Modern Times Group» (MTG) šodien vienojās ar Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP) par Latvijas hokeja izlases spēļu tiešraižu retranslāciju Ziemas olimpisko spēļu laikā virszemes bezmaksas kanālā «Re:TV».

Kā pēc tikšanās ar NEPLP norādīja MTG televīzijas un radio vadītāja Latvijā Baiba Zūzena, vienošanās ar NEPLP paredz, ka hokeja pusfināla un fināla spēles tiks rādītas «Re:TV» kanālā ierakstā.

«Taču, ja gadījumā Latvijas hokeja izlase tiks līdz pusfinālam un iekļūs finālā, tad attiecīgi tiešraidē nodrošināsim arī šo spēļu retranslāciju kanālā «Re:TV«,» atzina Zūzena.

Vienlaikus tikšot nodrošināta Latvijas

izlases spēļu bezmaksas translācija internetā.

Tikmēr NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants atzīmēja, ka NEPLP būtiskākais bija panākt vienošanos par Latvijas hokeja izlases spēļu tiešraides nodrošināšanu bezmaksas apraidē.

«NEPLP šo risinājumu uzskata par legālu un īstenojamu, jo tas saskan ar NEPLP interpretāciju par Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā paredzēto nosacījumu attiecībā uz tiešraides nodrošināšanu,» skaidroja Dimants, piebilstot, ka saskaņā ar NEPLP aplēsēm šis lēmums attieksies uz vismaz 10% no visiem televīzijas skatītājiem.

Vienošanās ar MTG un NEPLP panākta brīvi, piebilda Dimants.

Kā ziņots, šodien bija paredzēta NEPLP tikšanās ar MTG pārstāvjiem, lai pārrunātu jautājumus par hokeja spēļu translāciju Ziemas olimpisko spēļu laikā.

Iepriekš Latvijas Televīzija (LTV) aicināja anulēt koncernam MTG olimpisko spēļu hokeja turnīra translēšanas licenci. LTV valde skaidroja, ka saistībā ar oficiālu MTG grupas aiziešanu no virszemes bezmaksas apraides tā nespēj izpildīt licences obligātos nosacījumus - pārraidīt hokeja spēles brīvā ētera televīzijā. MTG sākusi pārrunas par šo tiesību nodošanu trešajai pusei, kas esot pretrunā ar starptautiskās licences pamata noteikumiem un var novest pie tā, ka licence tiek anulēta un Latvijas skatītājiem Soču Olimpiādes hokeja spēles vispār nav pieejamas.

LTV atgādināja, ka Soču Ziemas olimpisko spēļu pārraidīšana notiek, pamatojoties uz licences noteikumiem. Tiesības pārdot 2014. un 2016.gada olimpisko spēļu licenci Latvijas teritorijā Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) deleģēja starptautiskajai kompānijai «Sportfive», kas organizēja konkursu raidtiesību iegādei.

Saskaņā ar konkursa rezultātiem LTV ieguva tiesības pārraidīt brīvā ētera televīzijā visu olimpisko spēļu notikumus, izņemot hokeju. Tiesības uz hokeja turnīra pārraidīšanu brīvā ētera televīzijā bez tiesībām sublicencēt trešajām pusēm ieguva MTG, informēja LTV.

Savukārt MTG paziņoja, ka ir informējis licences pārdevēju «Sportfive» par to, ka pēc 1.janvāra kanāls TV3 būs pieejams tikai maksas platformās, biznesa portālam «Nozare.lv» teica MTG pārstāve Marta Zandersone.

«Lai būtu droši, ka ikviens var sekot mūsu hokeja izlases sniegumam 22.Ziemas olimpisko spēļu laikā Sočos, kā arī lai izpildītu Ministru kabineta noteikumus, esam vienojušies par šo spēļu translāciju ar virszemes bezmaksas kanālu «Re:TV«,» informēja MTG.

«Sportfive», pamatojoties uz konfidencialitāti, šo situāciju atteicās komentēt.

Komentāri (48)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu