Toyota oficiāli apstiprina atgriešanos WRC

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook/Toyota YARIS WRC

Toyota 2017.gadā pēc gandrīz 20 gadu pauzes atgriezīsies pasaules autorallija čempionātā (WRC). Pasaules lielākais autoražotājs atklāja, ka izmantos Toyota Yaris WRC automobili.

Toyota savas pastāvēšanas vēsturē WRC posmos triumfējusi 43 reizes, turklāt trīs reizes izcīnījusi Konstruktoru kausu. Kompānija par aiziešanu no pasaules autorallija čempionāta paziņoja 1999.gadā, kad bija pēdējo reizi ieguvusi titulu. Tāpat jāatzīmē, ka ar Toyota savulaik izcīnīti arī četri čempionu tituli pilotu konkurencē - divas reizes to paveica spānis Karloss Sainss, bet pa reizei soms Juha Kankunens un francūzis Didjē Oriols.

Foto: Facebook/Toyota YARIS WRC

WRC programmu īstenos Ķelnē, Vācijā bāzētā Toyota Motorsport (TMG) nodaļa, kuras inženieri, piesaistot pieredzējušus rallistus, tai skaitā francūzi Stefanu Sarazēnu, ir aizvadījuši Yaris WRC testus gan uz ceļiem ar asfalta segumu, gan grants ceļiem. Bet par pirmo Toyota WRC junioru programmas braucēju kļūs 27 gadus vecais francūzis Ēriks Kamilli, kurš Montekarlo rallijā pagājušajā nedēļas nogalē startēja WRC 2 ieskaitē ar Ford Fiesta R5 klases auto.

Testu programmā Kamilli piebiedrosies jau minētajam Sarazēnam un astoņkārtējam Somijas čempionam Sebastjanam Lindholmam.

«Pirms atgriešanās sportā mēs nostiprināsim savu komandu,» preses konferencē stāstīja «Toyota» prezidents Akio Tojoda, kurš pats ir piedalījies dažādās autosacīkstēs. Tojoda norāda, ka lēmumu lielā mērā veicinājusi viņa viesošanās pagājušā gada Somijas rallijā, kur neskaitāmi cilvēki viņam jautājuši par Toyota atgriešanos WRC un slavējuši japāņu ražotāju par kompānijas panākumiem šajā auto sporta disciplīnā agrākajos gados.

Pēdējo gadu laikā vairākas Japānas autobūves kompānijas atgriežas autosportā, no kura tās aizgāja lielās finanšu krīzes dēļ.

Kā zināms, «Honda» paziņojusi, ka šogad atsāks piedalīties Pirmajā formulā (F-1) kā dzinēju piegādātājs britu komandai «McLaren».

Foto: Facebook/Toyota YARIS WRC
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu