Krievija izslēdz Krimas futbola klubus no savas valsts čempionāta

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sekojot Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) lēmumam, Krievijas Futbola savienība (RFS) izslēgusi Krimā bāzētos klubus no dalības savas valsts čempionātā.

Iepriekš decembrī UEFA secināja, ka RFS nevar organizēt mačus Krimā bez UEFA un Ukrainas piekrišanas, nosakot, ka līdz ar 1.janvāri «Simferopol», «Sevastopol» un Jaltas «Žemčužina» komandas vairs nedrīkstēts piedalīties Krievijas čempionātā. Par šo lēmumu savā nesenajā vizītē Krievijā atgādināja UEFA prezidents Mišels Platinī, kam sekojusi arī RFS rīcība.

Pagājušajā vasarā trīs minētie klubi tika uzņemti Krievijas pēc spēka trešās līgas čempionātā. Tagad tie gatavojas savā starpā izveidot neatkarīgu līgu.

Visi trīs minētie klubi ir jaundibināti, bet tie reģistrēti Krievijas pilsētās Krasnodarā un Rostovā pie Donas. Tomēr jau augustā UEFA paziņoja, ka neatzīst okupētās Krimas teritorijas klubu pievienošanu Krievijas čempionāta sistēmai.

Šajā sezonā Ukrainas čempionātā vairs nestartē Latvijas izlases pussarga Aleksandra Fertova iepriekš pārstāvētais «Sevastopol» klubs, kas pēc runām par tā pārcelšanos uz Krievijas čempionātu zaudēja savu ģenerālsponsoru un tika likvidēts. Tāpat likvidāciju piedzīvoja Simferopoles komanda «Tavria».

UEFA iepriekš paudusi gatavību izsniegt papildu finansiālos līdzekļus futbola attīstīšanai Krimā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu