Odegārds: Madrides «Real» izvēlējos ne naudas dēļ

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Norvēģijas futbola brīnumbērnu Martinu Odegārdu Spānijas granda Madrides «Real» rindās ļoti vēlējies redzēt leģendārais Francijas futbolists Zinedins Zidāns, kas ir kluba otrās jeb B komandas treneris. 16 gadus vecais norvēģis izvēlējies pievienoties titulētajai vienībai sportisku principu, nevis finansiālu apstākļu vadīts.

«Nauda nav iemesls, kāpēc esmu nonācis Madrides «Real»,» Norvēģijas laikrakstā «Drammens Tidende» citēts uzbrūkošā tipa pussargs. «Tā nefigurēja manās sarunās ar klubiem. Izvēlējos labāko pēc sportiskā principa.»

Britu mediji lēš, ka talantīgā futbolista atalgojums būs aptuveni 45 tūkstoši eiro nedēļā.

Odegārds šonedēļ dosies uz Madridi. Viņš trenēsies kopā ar «Real» pirmo komandu un spēlēs otrās vienības sastāvā.

Tikmēr Zidāns neskopojās ar komplimentiem. Francijas futbola leģenda sacīja:

«Viņš var kļūt par vienu no visu laiku labākajiem futbolistiem.»

Odegārds pēc sava spēles stila tiek salīdzināts ar argentīniešu superzvaigzni Lionelu Mesi.

«Viņš vēl ir ļoti jauns. Mums jābūt pacietīgiem. Visi esam pārliecināti, ka viņš Madrides «Real» spēlēs nozīmīgu lomu,» teica kluba galvenais treneris Karlo Ančeloti. «Ir grūti iedomāties, ka Odegārds pirmajā komandā nonāktu jau tagad.»

«Sapnis kļuvis par īstenību. Domāju, ka tas ir satriecoši un liels gods kļūt par daļu no pasaules lielākā kluba,» izdevumā ESPN citēts Odegārds.

Par Odegārdu ļoti nopietnu interesi izrādīja arī Mančestras «City», Mančestras «United», Londonas «Arsenal», «Liverpool» (visas Anglija), kā arī Minhenes «Bayern», Dortmundes «Borussia» un «Stuttgart» (visas Vācija), «Barcelona» (Spānija) un Amsterdamas «Ajax» no Nīderlandes.

Jau 15 gadu vecumā Odegārds kļuva par vienu no Norvēģijas augstākās līgas redzamākajiem spēlētājiem. Būdams 15 gadus un 297 dienas vecs, viņš Norvēģijas izlases sastāvā debitēja Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā pret Bulgāriju, kļūstot par visu laiku jaunāko spēlētāju EČ atlases ciklā.

Pagājušajā sezonā viņš Norvēģijas augstākās līgas čempionātā 23 spēlēs izcēlās ar pieciem vārtu guvumiem, kļūstot par jaunāko spēlētāju čempionāta vēsturē, kas guvis vārtus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu