«Ventspils» ar zaudējumu sāk Izaicinājuma kausa otro posmu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Juris Ģigulis, Ventas Balss

Latvijas vicečempioni basketbolā «Ventspils» Eiropas Izaicinājuma kausa otrā posma pirmajā mačā otrdien ar rezultātu 61:72 (11:15, 12:17, 15:17, 23:23) izbraukumā piekāpās Turcijas vienībai Gaziantepas «Royal Hali».

Nepārliecinošā cīņā ventspilniekiem rezultatīvākais ar 15 gūtajiem punktiem bija Sandis Valters, bet pa desmit punktiem sameta Dāvis Lejasmeiers un Ronalds Zaķis.

Savukārt «Royal Hali» rindās ar 17 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām palīdzēja savulaik Lietuvas vienībā Viļņas «Lietuvos rytas» rindās spēlējušais Dežans Borovņaks, bet 13 punktus pievienoja Domens Lorbeks.

Spēles pirmajā ceturtdaļā «Ventspils» aizmeta garām visus sešus izpildītos tālmetienus. Cīņas piektajā minūtē viesi bija nokļuvuši iedzinējos ar 2:11. Ventspilnieki pietuvojās līdz 11:13, tomēr pirmajā ceturtdaļā izlīdzinājumu panākt neizdevās, un pēc desmit minūtēm Latvijas klubs zaudēja ar 11:15.

Otrajā ceturtdaļā «Ventspils» palika «sausā» līdz trešajai minūtei, bet tās vidū jau atradās iedzinējos ar 13:25. Turpinājumā atkal «Ventspils» pārņēma iniciatīvu, pietuvojoties līdz 20:25, kas mājinieku galvenajam trenerim lika divreiz īsā laikā pieprasīt minūtes pārtraukumu. Puslaika pēdējās minūtes atkal aizvadīja mājinieki, un pēc tā «Ventspils» zaudēja ar 23:32.

Spēles otro puslaiku ar četriem punktiem pēc kārtas uzsāka Jānis Timma, bet turpinājumā «Ventspils» pietuvojās jau līdz 32:33. Pēc šī izrāviena Latvijas klubam atkal sekoja vairāku minūšu klusuma periods un nokļūšana iedzinējos ar 32:41, bet pirms pēdējām desmit cīņas minūtēm viesi zaudēja jau ar 38:49.

Noslēdzošajā ceturtdaļā ventspilnieki vairs nozīmīgu izrāvienu nespēja veikt, gandrīz visu laiku atrodoties iedzinējos ar vairāk nekā desmit punktiem un ciešot pārliecinošu neveiksmi.

Šajā mačā savu debiju Eirokausos šosezon piedzīvoja Mārtiņš Laksa, kurš vasarā guva smagu savainojumu, bet viesiem nevarēja palīdzēt Māris Gulbis un Akselis Vairogs.

Abas vienības cīnās K apakšgrupā, kur vēl spēlē arī Francijas komanda «Dijon Basket» un Ļubercu «Triumf» no Krievijas.

Nākamajā mačā pēc nedēļas «Ventspils» uzņems «Dijon Basket» komandu.

Kā zināms, «Ventspils» basketbolisti tikai pirmā posma pēdējā mačā sev nodrošināja turpmāku dalību Izaicinājuma kausā, kad apakšgrupas pēdējā cīņā ar rezultātu 61:56 savā laukumā pieveica Austrijas spēcīgāko vienību Vīnes «Zepter». Ar četrām uzvarām sešās spēlēs Kurzemes komanda C apakšgrupā ieņēma otro vietu aiz Igaunijas kluba Tartu «Rock».

Četras uzvaras sešos mačos pirmajā posmā izcīnīja arī «Royal Hali», kas ļāva būt pirmajiem B apakšgrupā.

Iepriekšējā sezonā «Royal Hali» klubs, kas dibināts vien 2007.gadā, debitēja Turcijas spēcīgākajā līgā, uzreiz izcīnot augsto devīto vietu, bet šobrīd vienība ar piecām uzvarām 15 cīņās atrodas 12.pozīcijā 16 komandu konkurencē.

Otrajā posmā pēc divu apļu turnīra divas labākās vienības no katras grupas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kurā uzvarētājs tiks noskaidrots sērijā līdz divām uzvarām.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji kvalificēsies finālčetrinieka turnīram.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā «Ventspils» nespēja kvalificēties Eiropas Izaicinājuma kausa ceturtdaļfinālam, kaut pirmajā posmā cīnījās bez zaudējumiem. «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā «Ventspils» ar 1-4 piekāpās «VEF Rīga» komandai, sudraba medaļas iegūstot trešo gadu pēc kārtas, bet Baltijas Basketbola līgā (BBL) «Ventspils» kļuva par pirmo klubu no Latvijas, kas triumfējis sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu